IzdvojenoZadarZADAR Sport

VIDEO – Pogledajte kako Boris Skroče bježi od odgovora na pitanja o klubu koji je u njegovo vrijeme iznosio novac na sumnjive off – shore račune

Nakon su predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Marko Vučetić, kao i njegov zamjenik Enio Meštrović, kao i vijećnik Marko Pupić Bakrač više puta jasno i nedvosmisleno kazali kako KK Zadar neće dobiti toliko željenih 3 milijuna kuna na rebalansu proračuna, prekjučer je Vučetić otišao korak dalje. On je, kao što je već poznato, u klub pozvao DORH kazavši kako se treba istražiti gdje su godinama išli milijuni iz proračuna.

I dok zapravo pat pozicija ne postoji, jedini nerazuman lik u cijeloj priči je direktor kluba, Željko Žilavec koji uporno okreće ‘pilu naopako’ i govori kako je klub transparentan i da je on javnosti i vijećnicima spreman dati na uvid sve što je moguće. A ne daje ništa.

Žilavec govori da je klub transparentan, a na ivid ne dsje doslovce nikakve podatke o trošenju gradskih milijuna

A da je klub daleko od transparentnosti dokazuje i činjenica kako Žilavec više od godinu dana redakciji ZADAR Newsa ne da uvid u transakcije koje su nastale od 2013. do 2017. godine dok je direktor kluba bio Boris Skroče.

A da se itekako zamutila voda na samom izvoru kada je u pitanju predstečajna nagodbe koju je vodio upravo Skroče u svom mandatu potvrdili su za ZADAR News brojni izvori koji su te iste predstečajne nagodbe potpisivali.

Novac za off – shore kompanije van Hrvatske

Tako su, navodno, nekim off – shore tvrtkama isplaćivani poveći milijunski iznosi iako nije postojala realna potreba za spornim isplatama.

Zapravo, cijeli mandat Borisa Skroče obavijen je velom tajni i činjenica da Žilavec i dalje unatoč pravomoćnom rješenju ZADAR News ne dopušta uvid u sporne dokumente itekako baca sumnju na nepravilnosti.

Klub skriva podatke o poslovanju kao zmija noge unatoč pravomoćnom rješenju Povjerenika za informiranje

Što bi otkrio DORH da se uistinu i detaljno pozabavi mandatom Borisa Skroče, megauhljeba koji danas radi u Čistoći Zadar, pitanje je koje smo pitali i samog Skroču.

Razgovor sa Skročom

Nazvali smo ga i nedvosmisleno ga pitali je li točna informacija da se iz kluba izvlačio novac, na što nam je Skroče odgovorio kako ne želi razgovarati o temi KK Zadar jer je to ‘iza njega’ i kako ne želi razgovarati o toj temi. N kraju nam je poklopio.

Nekad je bio Kalmetina soba od povjerenja

A kako je protekao cijeli razgovor s nekad vrlo bliskim suradnikom Božidara Kalmete i što bi Skroče mogao reći istražiteljima policije i DORH-a ako mu pokucaju na vrata, ostaje nam za vidjeti.

Nije samo Vučetić pričao o USKOK-u i DORH-u, na sjednici Gradskog vijeća Meštrović je naglasio kako treba rasvijetliti predstečajnu nagodbu

U svjetlu gore spomenutih događaja valjda napomenuti i kako je Enio Meštrović na prošloj sjednici Gradskog vijeća također kazao kako se treba ‘pročešljati’ predstečajna nagodba. Hoće li to apela Meštrovića i Vučetića doći, ostaje nam za vidjeti.

Za opstanak KK Zadar

Redakcija portala ZADAR News je ZA opstanak KK Zadar – s čistim i transparentnim računima. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button