IzdvojenoZadar

VIDEO – Pročelnik Ivan Šimunić i dalje šuti o slučaju profesorice i pedagoginje koje su dobile nezakonite otkaze

MUK U HDZ-u

Progonjene i maltretirane profesorice i ostalo osoblje Srednje škole Biograd na moru i dalje su pod “otkaznim rokom” i rade svoj posao, dok njihov posao rade neki drugi ljudi koji su za to plaćeni. Podsjetimo, ZADAR News ekskluzivno je objavio priču o profesorici engleskog i francuskog jezika Zrinki Škari i pedagoginji Anđeli Vulin koje su dobile otkaz samo zato što su svog šefa, ravnatelja škole, HDZ-ovca Ivicu Keru prijavile inspekciji ministarstva i ostalim institucijama zbog kršenja zakona.
 
 
Kera štiti manji dio zadarskog HDZ-a
 
Iako niti jedna inspekcija nije utvrdila kršenje zakona ili pravilnika od strane Škare i Vulin, Kero im je dao otkaze zbog “iskrivljenog ponašanja”. Da apsurd i tragedija budu veći, zbog prijateljskih veza iz rane mladosti nadobudnog ravnatelja štiti manji dio zadarskog HDZ-a i to ponajprije pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport u Zadarskoj županiji, Ivan Šimunić. 
 

Dobile otkaze iako niti jedna inspekcija nije utvrdila da su kršile zakon ili pravilnike
 
Kako bismo doznali što je sve Šimunić poduzeo po gore spomenutom pitanju, kontaktirali smo ga prije točno sedam dana, u petak 10. rujna 2021. kada nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekao kako će nam ubrzo odgovoriti na pitanja, ali nas je zamolio da mu ih pošaljemo službeno, e-mailom, što smo i učinili. Sedam dana nakon poslanih pitanja, odgovore još uvijek nismo dobili.
 
Šimunićeva šutnja govori dosta toga
 
Evo što smo pitali Šimunića čiji odgovor govori možda puno više od onoga što bi rekao da nam kojim slučajem odgovori na konkretnih sedam postavljenih pitanja.
 
 
1) Koja su Vaša službena saznanja kao osnivača Srednje škole Biograd na moru o rezultatima istrage DORH-a a vezano uz humanitarnu akciju iz 2016.? Smatra li osnivač da u ovom slučaju, budući da se radi o odgojno-obrazovnoj ustanovi, ravnatelj, ima moralnu odgovornost prema učenicima i djelatnicima?
2) Je li zakonito i normalno trošiti novac škole za nešto što je besplatno (prijave policiji i  DORH-u) u osobnom obračunu s djelatnicima?
3) Je li ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru narušio ugled Škole time što nije odnio novac iz humanitarne akcije dječaku kojem pripada i je li još dodatno narušio time što se nije sam ispričao nego mu je to 10 mjeseci kasnije predložio Školski odbor da učini http://ss-biogradnamoru.skole.hr/upload/ss-biogradnamoru/images/static3/1368/attachment/Skraceni_zapisnik_Skoslkog_odbora_17.12.2020.pdf?
Radi li se ovdje o iskrivljenom ponašanju ravnatelja i nanošenju štete svim prosvjetnim djelatnicima budući da takva osoba radi u sustavu?
4) Radi li po Vama Školski odbor SŠ Biograd na Moru dobro budući da preko godinu dana nije sam pozvao na sjednicu strane uključene u problem i budući da im je više puta odbio zahtjev za sudjelovanjem, ne odgovara im na upite? Je li takav isključiv rad  bez da se čuje i drugu stranu prihvatljiv i normalan u 21. st.?
5) Smatrate li još uvijek da ravnatelj SŠ Biograd n/m radi dobro? Upravlja li ravnatelj Školom dobro prema rješenjima prosvjetne inspekcije i provodi li ih? 
6) Što mislite o ravnateljevu otkazivanju ugovora prijaviteljima i neodgovaranju pučkoj pravobraniteljici – je li savjestan i odgovoran u poslu?
7) Jesu li pokrenuti postupci nadzora po prijavama koje Vam je ustupila Prosvjetna inspekcija i Pravobraniteljica za invalide?
 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button