IzdvojenoKulturaZadar

VIDEO – Pueblo Ruiz predstavio svoju treću pjesmu. Video spot je snimio na Pašmanu sa svojim sinom

PAVE RUIĆ

Stigla je i treća pjesma u, kako on sam kaže, “takozvanoj samostalnoj karijeri Puebla Ruiza”, piše Index. Pravim imenom Pave Ruić, nekadašnji član benda Postolar Tripper, već se ranije predstavio s dva singla, Pametnom dosta i pjesmom Padeži koju je napisao i uglazbio sa svojim sinom. U novoj pjesmi Uglavnom refren je osmislila njegova supruga dok su ispijali sokiće pod vedrim nebom. 

“Naime, krajem prošlog ljeta, dan prije nagle promjene vremena, moja supruga i ja sjedili smo na teraci našeg balkona, ispijali sokiće pod vedrim nebom i lagano čavrljali o ničemu i svačemu kad najednom njoj zazvoni telefon i tako otpočne razgovor moje supruge i neke njene prije. Dok se vodio taj razgovor, ja sam buljio u neku plastičnu kesu za plažu na kojoj su bili natpisi na raznim jezicima”, kaže Ruiz.

“Zamišljao sam kako bi te natpise na kesi bilo interesantno uglazbiti pjevajući na lošem češkom, turskom, njemačkom i tko zna kojem jeziku koji se tamo nalazio. Dok sam tako vrtio tu ideju u glavi, zahuktaše se razgovor moje supruge i njene prijateljice i u jednom trenu, moja supruga, onako rezignirana i konsternirana rekoše na telefon ono što je na kraju postao refren u pjesmi”, dodaje.

Spojio dvije pjesme

Ostatak pjesme čekao je svoj završetak sve do nedavno kad mu je sinulo da bi mogao iskoristiti postojeći tekst druge pjesme koja također čeka svoj završetak pa se pjesma napokon realizirala. 

“Imam običaj sve raditi sam, cijelo snimanje, miksanje, ali ovaj put mi se učinilo prigodnim da mi gitarski solo odsvira jedan glazbeni genije tu iz Zadra, maestro Dario Rudić, gitarski, basistički, pjevački i bubnjarski virtuoz. Poslao sam mu pjesmu navečer, a on mi je ono što je odsvirao poslao odmah ujutro oko 8. Dok mu se kuhala kava, on je odsvirao solo. Ja sam mu samo rekao da u zadnje vrijeme volim slušati Van Halen pa da u takvom stilu to riješi. Čovjek je to junački otprašio i prava je šteta da takav svirački biser nije otkriven u svijetu studijske glazbe. Spot sam snimao doma, moj sin i ja smo glumci u spotu. Postprodukciju videa učinio mi je gospodin Mladen Đaković iz Poreča”, objašnjava.

Glazbu potpisuje Pueblo Ruiz, u tekstu mu se pridružila Ivana Ruić. Pjesma je snimana, miksana i masterinana u TIP studiju (Banj, otok Pašman). Solo gitaru odsvirao je Dario Rodić (Rioda Studio). Snimanje i montažu videa potpisuje Paul R. Bear, a postprodukciju videa potpisuje Mladen Đaković.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button