IzdvojenoZadar

VIDEO – Zdenko Jukić (Centar): Koalicija “Srcem za Zadar” se ugasila zbog soliranja pojedinaca

BEZ SASTANAKA

Koalicija Srcem za Zadar se ugasila – rečenica je to koja je zapravo sukus intervjua koji je sinoć u emisiji Aktualno portala ZADAR News dao predsjednik zadarskog gradskog ogranka stranke Centar Zdenko Jukić, mag. oec. koji je ujedno bio napisao i najveći dio gospodarskog i ekonomskog programa s kojim se javnosti prezentirala koalicija Srcem za Zadar i koji je i dalje dostupan na službenim stranicama koalicije.

Jukić se prvi put nakon lokalnih izbora oglasio prije nekoliko dana kad je napisao kolumnu za ZADAR News u kojoj je kritizirao predsjednika gradske organizacije SDP-a, Daniela Radetu koji je u javnost izašao s informacijom o osnivanju holdinga i ukidanju prireza bez da se prije toga savjetovao s ljudima koji su pisali izborni program.

Radeta samostalno izašao u javnost: najavio ukidanje prireza i osnivanje holdinga bez da se s ljudima iz koalicije Srcem za Zadar

U emisiji je Jukić pojasnio kako ga Radeta prije izlaska u javnost s informacijom o ukidanju prireza i osnivanju holdinga nije kontaktirao. Kazao je i kako je u ekonomskom programu koalicije Srcem za Zadar predviđeno smanjenje prireza s 12 na 10 posto, odnosno njegovo postupno ukidanje. Zbog čega se Radeta nije javio svom ključnom partneru kada je u pitanju ekonomija nije jasno ni samom Jukiću koji je u više navrata u emisiji, ali i u kolumni koju je napisao za ZADAR News kazao kako Radeta nastupa s destruktivne pozicije ne savjetujući se s nikim prije izlaska u javnost.Tada je kazao i kako je svojim ponašanjem Radeta sveo koalicijski potencijal na nula novih stranaka

– Mi nismo nakon izbora održali niti jedan sastanak, oni su meni jako zamjerili što sam u izborima za župana podržao dr. Ivu Žuvelu pa možda i tu leži geneza problema. Kad sam vidio što je izašlo u javnost, a nitko me nije kontaktirao, nazvao sam kolegu Maroju iz HSS-a misleći da su se možda sastali bez mene, međutim i on mi je kazao kako ga nitko nije zvao. Mislim da se naša koalicija ugasila.

Nakon izbora nije održan niti jedan sastanak koalicije Srcem za Zadar, ali se počelo s međusobnim vrijeđanjem preko društvenih mreža

Jukić je u emisiji kazao i kako mu nije jasno zašto ga na društvenim mrežama javno vrijeđa i napada predsjednik Akcije mladih, ključni SDP-ov koalicijski partner u koaliciji Srcem za Zadar, Ante Rubeša. Osim što je zadarski SDP od završetka lokalnih izbora do danas napustilo nekoliko utjecajnih članova i sam predsjednik gradske organizacije u posljednje vrijeme divlja na društvenim mrežama.

Nastavilo se s javnim vrijeđanjem, predsjednik Akcije mladih Ante Rubeša vrijeđao Zdenka Jukića, predsjednika Centra

Daniel Radeta je, naime, u više navrata javno preko Facebooka napadao Enija Meštrovića kazavši kako s njim nije moguća suradnja jer je javno rekao da su SDP i HDZ “potekle iz istog gnijezda”. Tada se u komentare uključio i Kristijan Kotlar koji je također bio na listi za Gradsko vijeće na listi koalicije Srcem za Zadar. On je, naime, ispod jednog Radetinog komentara javno napisao kako nema dobro mišljenje o SDP-u. U komentarima se tada vidjelo kako nije Kotlar jedini koji nema dobro mišljenje o SDP-u, a bio je na koalicijskoj listi za Gradsko vijeće. Nakon burne rasprave od prije nekoliko dana, neki od komentara su nestali.

Daniel Radeta više puta javno napao Enija Meštrovića, Kristijan Kotlar mu odgovorio da nema dobro mišljenje o njegovoj stranci (SDP-u, op.a) iako je bio s njima na listi za Gradsko vijeće

Sve u svemu, činjenica je da je ključni čovjek za ekonomiju i gospodarska pitanja i šef zadarskog Centra, magistar ekonomije Zdenko Jukić kazao kako se koalicija Srcem za Zadar ugasila, kao i da istaknuti članovi SDP-a napuštaju stranku. Nije zgorega naglasiti i kako se članovi koalicije Srcem za Zadar na dnevnoj bazi javno se vrijeđaju i napadaju. Sve to zasigurno ide u prilog samo HDZ-u.

Podsjetimo, koalicija Srcem za Zadar koja se okupila oko nezavisnog kandidata za gradonačelnika Marka Vučetića i župana Zlatka Marasovića (SDP) na izbore je izašla u sastavu SDP, Akcija mladih, Centar, Glas i HSS.

Cijelu emisiju koja je označila i formalni kraj koalicije Srcem za Zadar možete pogledati ispod ovog teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button