ZadarZadne-Izdvojeno

Vijećnik Pupić Bakrač: Istražite umreženu grupaciju koja drma Zadrom

Foto: Zadarski list
Foto: Zadarski list

Svi smo svjedoci da Državno odvjetništvo na zadarskom području ne funkcionira u odnosu na političko-interesnu grupaciju koja drma gradom.

Oni su zaštićeni od bilo kakvog progona, njihovi se predmeti ne procesuiraju, a pojedince koji im se suprotstave i dirnu u njihove interese, maltretira se i progoni na osnovi neprovjerenih i netočnih informacija, bez ikakvih dokaza i po hitnom postupku, izjavio je gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač, optužujući lokalne tužitelje da rade po političkim napucima. Svi komunistički direktori su optuženi i kasnije oslobođeni, a ovi koji su opljačkali i uništili zadarsku privredu se ne procesuiraju, smatra Pupić Bakrač.

Predmeti po ladicama

-Tako imamo slučajeve Rena Sinovčića koji na nacionalnoj televiziji priznaje pumpanje dugovanja Voxa u predstečajnoj nagodbi i optužuje vijećnika Novoselovića za silovanje na sjednici GV-a koji se uopće ne procesuiraju. S druge strane, po ubrzanom postupku procesuira se Ante Rubeša samo na osnovi sasvim netočnog pisanja Zadarskog regionala što je na kraju potvrdila i sudska presuda. Sada bi, dok more predmeta leži po ladicama, trebalo opet istraživati navode Voxa i Z-neta o mojoj imovini.

Nemam ništa protiv, neka istraga krene odmah sutra, ali istovremeno neka napokon krene i istraga oko imovine Sinovčića, Zebića, Zdenka Zrilića, Kalmete, Livakovića i sličnih o čemu godinama govore i pišu državni i lokalni mediji pa se ništa ne poduzima. Valjda ti mediji nisu relevantni za Državno odvjetništvo, kaže Pupić Bakrač po kojemu je “indikativno da najave o radnjama DORH-a dolaze od Marinka Sobina, intimusa Zdenka Zrilića, a nakon toga i iz medija pod njegovom financijskom kontrolom”.

Javno istupanje

Pupić Bakrač je naveo i dvije godine star primjer kada je Državno odvjetništvo “podignulo cijelu pomorsku policiju da istražuje navode iz anonimne predstavke protiv mene o svakodnevnim iznudama i prijetnjama na zadarskoj ribarnici” iako je “iz aviona bilo vidljivo da se radi o lažnoj prijavi”. Očigledni cilj Državnog odvjetništva i onih kojih stoje iza njihovih radnji tada i sad jest pokušaj sprječavanja javnog istupanja koje ugrožava interese te dobro umrežene grupacije, zaključio je Marko Pupić Bakrač.

Pakiranje optužnice protiv Šestana

– Podnio sam kaznenu prijavu Dinku Cvitanu zbog pakiranja optužnice Vladi Šestanu. Na brodu jednog zadarskog suca su bili državni odvjetnik, neki suci, te predsjednici sudova koji su zajednički pakirali optužnicu protiv Vlade Šestana zbog fotomontaže “Posljednje večere”.

Jedan od predsjednika sudova je naknadno rekao da ne bi išao da je znao predmet razgovora kad je pozvan na brod, a ja pitam: zašto se taj slučaj ne istražuje? I hoće li u slučaju Sinovčićeve optužbe Novoselovića izvidi trajati 15 godina, kao u slučaju Croatia Zadar Linea i Nauta Lamjane u čiju je sudbinu bio umiješan i jedan sudac, ali se sve želi prebaciti na leđa jednog jedinog čovjeka, kaže Pupić Bakrač.





Related Articles

Back to top button