IzdvojenoZADAR Sport

Virski boćari pobjedom u 11. kolu Druge HBL protiv HE Dubrovnika (14:8) osvojili sedmi bod u posljednja tri kola

NAPOKON POLETJELI: POBJEDOM PROTIV DUBROVČANA BLUZERI DOHVATILI TREĆE MJESTO

Nije HE Dubrovnik na boćalištu Crvenih kuća u Zadru bio virskim boćarima nimalo lak zalogaj, pa su tri boda osvojena u 11. kolu Druge HBL zato slađa od meda. Kako su Virani u tri kola nanizali sedam bodova s dvije domaće pobjede i prošlotjednim remijem u Sinju, sada s ukupnih 19 bodova te s treće pozicije gledaju na ostatak drugoligaške stvarnosti. Bolje od njih stoje jedino Rašičani koji imaju dva boda više i nedohvatljivi Primošten s 28 bodova. Nervoza oko konačnog drugoligaškog raspleta ove sezone, čini se, nestala je s vihorom.

– Dobro je bilo. Najvažnije je da smo pobijedili – kaže wunderkind Ante Nemarić koji je u subotu dobio sva tri meča. Drugu pobjedu uzastopno ostvario je u trojkama, pritefterio je i ukupno šestu prvenstvenu u brzinskom izbijanju, ali je najvažnije kako je do bodova došao u svom premijernom drugoligaškom nastupu u krugu protiv Nine Čovića (23:20). Tom je pobjedom Vir potvrdio kapital iz prve dvije ruke (10:4) i potvrdio tri boda u meču.

– Nije bilo loše, volio bih više igrati u disciplini krug. U ovom meču stalno sam imao tri-četiri punta razlike, što sam zadržao do kraja. Doduše, u zadnjoj sam ruci pogodio tek posljednju boću, pa je bilo malo nervoze, ali je Čović za preokret morao zavaljati dva biberona. Nije uspio – prisjeća se Nemarić meča odluke. Sve tri pobjede u utakmici mladi je virski boćar ove sezone ostvario još dva puta (Župa dubrovačka, Umčani), no svejedno nije do kraja zadovoljan svojim izvedbama.

– Nisam u brzinskom napravio korak više u odnosu na prošlu sezonu. Bio sam bez treninga u početku sezone, što je neko opravdanje, ali istina je također kako sam sada u dobrom treningu. Mislim kako nema nekog naboja u momčadi. Nismo kandidati za naslov, pa nemamo prošlogodišnju kemiju kada smo jurišali na naslov – misli Nemarić koji u 11 ovosezonskih revolveraških boćarskih dvoboja ima šest crtica na koltu, jednom je remizirao te četiri puta napuštao grad bez čizama. To je 59,1 posto osvojenih bodova u disciplini s prosjekom 30,1 pogođenih boća po susretu te 331:315 pozitivnom razlikom u boćama. Ono što statistika ne vidi, krije se u činjenici nastupanja na zatvorenom, dvoranskom boćalištu koje virskom wunderkindu nikad nije ležalo. 

– Istina, ne volim baš nastupe u dvoranama. Uvijek mi je to bio problem, a tako je bilo i kad sam igrao u Povljani – kaže. Iako je Nemarić u krugu riješio pitanje pobjednika, susret je zapravo prelomljen u prvoj ruci kada su Zoran Marko Kokić i Marjan Bukvić izveli fantastični preokret. Vir je imao 4:2 u dotad odigranim mečevima (ili se naslućivao takav rasplet), a kako su Kokić i Bukvić tijekom susreta gubili 0:5 te tek u 55. minuti uhvatili prvi punat (1:6), svi su bili spremni pripremiti se na neizvjesnih 4:4 uoči disciplina tapeta. No Električari Željko Vladimir i Nikola Mikulić nisu izdržali do kraja – uslijedila je furiozna završnica (5:6, 7:6) i touchdown za konačnih 8:6 u meču te 6:2 za Bluzere nakon trećine dvoboja. Virani su se tako poigrali sa strujom, ali je na kraju Bukvić prekinuo niz od tri uzastopna poraza u paru i ukupnih šest u sedam posljednjih mečeva, dok je Kokić upisao šestu pobjedu u paru. Oba su boćara dobar subotnji dan upotpunila pobjedom u trojkama (s Nedom Buškulićem) u trećoj ruci. Ostanimo još malo u nizovima i statistici: nakon četiri trijumfa u pojedincu Darko Bašić vezao je dva poraza, drugi protiv Željka Vladimira sa 12:13, a istovjetni je rezultatski poraz upisao i u preciznom izbijanju. Bašić je ove sezone u preciznom na dvije pobjede, jednim remijem i s tri poraza (skor 78:74 i 41,7 posto bodova), a ima prosječnih 13 punata po partiji. Zamijenio je Kokića koji ima još skromniji rezultat: pobjedu, remi i tri poraza (skor 66:77 i 30 posto bodova) s prosječnih 13,2 punata. Spomenimo i da je Antonio Bilosnić imao jedan od najslabijih nastupa otkad nosi bluzerski dres; izgubio je pojedinca od Tončija Bulata (7:13) u meču u kojemu je Zračnog Zemuničanina bilo teško gledati. Ništa ga nije išlo, pa i kada je imao kakve-takve izglede za preokret, boće su mu umjesto uz bulin završavale na obližnjem parkingu (1:5, 1:8, 4:9, 4:11, 6:12). Indisponirani i umorni Bilosnić navukao je dres presvlačeći radnu odoru, pa je zamijenjen u paru u krugu treće ruke, ali je zato štafetu s nešto usporenijim izbačajima odradio vrhunski (24/26 ili 92,3 posto). Sve u svemu, nimalo laka pobjeda Bluzera, ali ipak bez prevelikog stresa i brige oko konačnog raspleta.       

 Druga HBL, južna skupina. Utakmica 11. kola

BK »VIR« – BK »HE DUBROVNIK« 14:8 (6:2, 4:2, 4:4)

Zadar. Boćalište u Crvenim kućama. Utakmica 11. kola Druge HBL, jug. BK »Vir« – BK »HE Dubrovnik« 14:8. Gledatelja: 60. Suci: Željko Sabalić, Ivica Bilosnić.

 

POJEDINAC: Antonio Bilosnić – Tonči Bulat 7:13. PAR KLASIČNO: Zoran Kokić, Marjan Bukvić – Željko Vladimir, Nikola Mikulić 8:6. Darko Bašić, Božo Deša – Nino Čavle, Mato Kesovija 13:3. TROJKA: Igor Vučetić, Ante Nemarić, Luka Buterin – Stijepo Matić, Drago Marić, Alen Franić 13:1.

 

BRZINSKO: Ante Nemarić – Nikola Mikulić 31:20. Nemarić 31/44 (70,5%). Mikulić 20/32 (62,5%). PRECIZNO: Darko Bašić – Tonči Bulat 12:13. Bašić 4/11 (2,4,3,3). Bulat 4/11 (3,3,4,3). ŠTAFETNO: Antonio Bilosnić, Luka Buterin – Nikola Mikulić, Nino Čović 39:23. Bilosnić, Buterin 39/50 (78%). Mikulić, Čović 23/44 (52,3%).

 

POJEDINAC: Darko Bašić – Željko Vladimir 12:13. PAR-KRUG: Božo Deša, Antonio Bilosnić (Luka Buterin) – Drago Marić, Mato Kesovija 20:29. KRUG: Ante Nemarić – Nino Čović 23:20. TROJKA: Zoran Marko Kokić, Nediljko Buškulić, Marjan Bukvić – Tonči Bulat, Alen Franić, Đuro Šabadin 12:5.

 

Related Articles

Komentari

 1. Pozdrav, trebate li kredit uz nisku kamatu od 2% Jeste li odbili bankovne kredite jer nemate nikakav kolateral ili imate loš kredit? Jeste li umorni od stresa u banci Zatim ste na pravom mjestu i kontaktirajte nas putem e-maila (gonzalezandresloan@gmail.com)

 2. Mir svima vama. Ja ću početi s predstavljanjem, ja sam Marija Ana, ja sam medicinska sestra u Zagrebu u Hrvatskoj. Prije nekoliko mjeseci sam bio prevaren kad sam tražio kredit, ali jednog dana sam vidio opipljivo svjedočenje gđe Vladimir Franka. koji je pouzdan zajam zajmodavac i vrijedan personel koji daje kredit na 2% kamatne stope. Prijavio sam se za 60000 eura i dobio sam željeni iznos kredita preko banke do banke za manje od dva tjedna. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma u bilo kojem iznosu, savjetovat ću vam da kontaktirate njezinu tvrtku putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
  i obećavam vam da nikada nećete zažaliti što hvala na vašem vremenu.

 3. Prijavite se za svoj brzi i povoljni kredit s 3% kamate. nudimo 24-satnu internetsku uslugu zajmova s ​​financijskim kreditima uz uslugu dostave kredita od 4 sata. kontaktirajte nas danas za više informacija putem e-maila: rosanne_credit@hotmail.com

 4. , Pružamo gotovinske zajmove od 5000 do 50000 evra, 50000 do 300 000 evra po godišnjoj stopi od 2% za bilo koju osobu.
  Ako vam je potrebna pomoć, molimo vas da nam kažete beskrajni stres plaćanja.
    pošaljite nam e-poštu na (citybankloans10@aol.com) (citybankloan123@gmail.com)

 5. Pozdrav svima, koristim ovaj medij da vas upoznam sa privatnom tvrtkom koja daje velike pozajmice. Ponudili su mi zajam i govorim iz iskustva. Njihove usluge su super i nude zajam od 2%. Jednog dana, dok sam pretraživao Internet, činilo se razočaravajućim kad sam naišao na svjedočanstvo čovjeka koji je također bio prevarant i završio s legitimnom kreditnom tvrtkom pod nazivom Jose luis zajam za kredit (joseluisloans@gmail.com) ili (joseluislosns @ aol.com)
  gdje je napokon dobio zajam. , pa sam se odlučio obratiti istoj tvrtki za zajam i tada sam im ispričao svoju priču kako su me prevarili 4 različita zajmodavca koji nisu učinili ništa osim što su mi nanijeli više boli. Objasnio sam tvrtki poštom i sve što su mi rekli da više ne plačem jer ću dobiti zajam od njihove tvrtke, a također sam odabrao pravi kontakt s njima. Ispunio sam obrazac za kredit i ispunio sve što sam tražio i dao mi kredit od 34.000 eura za ovu sjajnu tvrtku, kojom je upravljao gospodin Jose luis. Danas sam sretan zbog svoje obitelji jer mi je ova tvrtka dala zajam, pa sam dao zavjet da ću stalno putem interneta svjedočiti kako sam dobio kredit. Trebate li hitno zajam? ljubazno i ​​brzo kontaktirajte jose luis zajam putem e-maila: (joseluisloans@gmail.com) ili
  (joseluislosns@aol.com)}. Mislim da i drugi ljudi svjedoče o istom poštenom zajmodavcu lllllllllllllllllllllllllll

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close