IzdvojenoZADAR Sport

Virski boćari pobjedom u 11. kolu Druge HBL protiv HE Dubrovnika (14:8) osvojili sedmi bod u posljednja tri kola

NAPOKON POLETJELI: POBJEDOM PROTIV DUBROVČANA BLUZERI DOHVATILI TREĆE MJESTO

Nije HE Dubrovnik na boćalištu Crvenih kuća u Zadru bio virskim boćarima nimalo lak zalogaj, pa su tri boda osvojena u 11. kolu Druge HBL zato slađa od meda. Kako su Virani u tri kola nanizali sedam bodova s dvije domaće pobjede i prošlotjednim remijem u Sinju, sada s ukupnih 19 bodova te s treće pozicije gledaju na ostatak drugoligaške stvarnosti. Bolje od njih stoje jedino Rašičani koji imaju dva boda više i nedohvatljivi Primošten s 28 bodova. Nervoza oko konačnog drugoligaškog raspleta ove sezone, čini se, nestala je s vihorom.

– Dobro je bilo. Najvažnije je da smo pobijedili – kaže wunderkind Ante Nemarić koji je u subotu dobio sva tri meča. Drugu pobjedu uzastopno ostvario je u trojkama, pritefterio je i ukupno šestu prvenstvenu u brzinskom izbijanju, ali je najvažnije kako je do bodova došao u svom premijernom drugoligaškom nastupu u krugu protiv Nine Čovića (23:20). Tom je pobjedom Vir potvrdio kapital iz prve dvije ruke (10:4) i potvrdio tri boda u meču.

– Nije bilo loše, volio bih više igrati u disciplini krug. U ovom meču stalno sam imao tri-četiri punta razlike, što sam zadržao do kraja. Doduše, u zadnjoj sam ruci pogodio tek posljednju boću, pa je bilo malo nervoze, ali je Čović za preokret morao zavaljati dva biberona. Nije uspio – prisjeća se Nemarić meča odluke. Sve tri pobjede u utakmici mladi je virski boćar ove sezone ostvario još dva puta (Župa dubrovačka, Umčani), no svejedno nije do kraja zadovoljan svojim izvedbama.

– Nisam u brzinskom napravio korak više u odnosu na prošlu sezonu. Bio sam bez treninga u početku sezone, što je neko opravdanje, ali istina je također kako sam sada u dobrom treningu. Mislim kako nema nekog naboja u momčadi. Nismo kandidati za naslov, pa nemamo prošlogodišnju kemiju kada smo jurišali na naslov – misli Nemarić koji u 11 ovosezonskih revolveraških boćarskih dvoboja ima šest crtica na koltu, jednom je remizirao te četiri puta napuštao grad bez čizama. To je 59,1 posto osvojenih bodova u disciplini s prosjekom 30,1 pogođenih boća po susretu te 331:315 pozitivnom razlikom u boćama. Ono što statistika ne vidi, krije se u činjenici nastupanja na zatvorenom, dvoranskom boćalištu koje virskom wunderkindu nikad nije ležalo. 

– Istina, ne volim baš nastupe u dvoranama. Uvijek mi je to bio problem, a tako je bilo i kad sam igrao u Povljani – kaže. Iako je Nemarić u krugu riješio pitanje pobjednika, susret je zapravo prelomljen u prvoj ruci kada su Zoran Marko Kokić i Marjan Bukvić izveli fantastični preokret. Vir je imao 4:2 u dotad odigranim mečevima (ili se naslućivao takav rasplet), a kako su Kokić i Bukvić tijekom susreta gubili 0:5 te tek u 55. minuti uhvatili prvi punat (1:6), svi su bili spremni pripremiti se na neizvjesnih 4:4 uoči disciplina tapeta. No Električari Željko Vladimir i Nikola Mikulić nisu izdržali do kraja – uslijedila je furiozna završnica (5:6, 7:6) i touchdown za konačnih 8:6 u meču te 6:2 za Bluzere nakon trećine dvoboja. Virani su se tako poigrali sa strujom, ali je na kraju Bukvić prekinuo niz od tri uzastopna poraza u paru i ukupnih šest u sedam posljednjih mečeva, dok je Kokić upisao šestu pobjedu u paru. Oba su boćara dobar subotnji dan upotpunila pobjedom u trojkama (s Nedom Buškulićem) u trećoj ruci. Ostanimo još malo u nizovima i statistici: nakon četiri trijumfa u pojedincu Darko Bašić vezao je dva poraza, drugi protiv Željka Vladimira sa 12:13, a istovjetni je rezultatski poraz upisao i u preciznom izbijanju. Bašić je ove sezone u preciznom na dvije pobjede, jednim remijem i s tri poraza (skor 78:74 i 41,7 posto bodova), a ima prosječnih 13 punata po partiji. Zamijenio je Kokića koji ima još skromniji rezultat: pobjedu, remi i tri poraza (skor 66:77 i 30 posto bodova) s prosječnih 13,2 punata. Spomenimo i da je Antonio Bilosnić imao jedan od najslabijih nastupa otkad nosi bluzerski dres; izgubio je pojedinca od Tončija Bulata (7:13) u meču u kojemu je Zračnog Zemuničanina bilo teško gledati. Ništa ga nije išlo, pa i kada je imao kakve-takve izglede za preokret, boće su mu umjesto uz bulin završavale na obližnjem parkingu (1:5, 1:8, 4:9, 4:11, 6:12). Indisponirani i umorni Bilosnić navukao je dres presvlačeći radnu odoru, pa je zamijenjen u paru u krugu treće ruke, ali je zato štafetu s nešto usporenijim izbačajima odradio vrhunski (24/26 ili 92,3 posto). Sve u svemu, nimalo laka pobjeda Bluzera, ali ipak bez prevelikog stresa i brige oko konačnog raspleta.       

 Druga HBL, južna skupina. Utakmica 11. kola

BK »VIR« – BK »HE DUBROVNIK« 14:8 (6:2, 4:2, 4:4)

Zadar. Boćalište u Crvenim kućama. Utakmica 11. kola Druge HBL, jug. BK »Vir« – BK »HE Dubrovnik« 14:8. Gledatelja: 60. Suci: Željko Sabalić, Ivica Bilosnić.

 

POJEDINAC: Antonio Bilosnić – Tonči Bulat 7:13. PAR KLASIČNO: Zoran Kokić, Marjan Bukvić – Željko Vladimir, Nikola Mikulić 8:6. Darko Bašić, Božo Deša – Nino Čavle, Mato Kesovija 13:3. TROJKA: Igor Vučetić, Ante Nemarić, Luka Buterin – Stijepo Matić, Drago Marić, Alen Franić 13:1.

 

BRZINSKO: Ante Nemarić – Nikola Mikulić 31:20. Nemarić 31/44 (70,5%). Mikulić 20/32 (62,5%). PRECIZNO: Darko Bašić – Tonči Bulat 12:13. Bašić 4/11 (2,4,3,3). Bulat 4/11 (3,3,4,3). ŠTAFETNO: Antonio Bilosnić, Luka Buterin – Nikola Mikulić, Nino Čović 39:23. Bilosnić, Buterin 39/50 (78%). Mikulić, Čović 23/44 (52,3%).

 

POJEDINAC: Darko Bašić – Željko Vladimir 12:13. PAR-KRUG: Božo Deša, Antonio Bilosnić (Luka Buterin) – Drago Marić, Mato Kesovija 20:29. KRUG: Ante Nemarić – Nino Čović 23:20. TROJKA: Zoran Marko Kokić, Nediljko Buškulić, Marjan Bukvić – Tonči Bulat, Alen Franić, Đuro Šabadin 12:5.

 





Related Articles

Back to top button