ZADAR Sport

Virski boćari u nedjelju gostuju kod vrlo čvrste Župe dubrovačke

DUBROVČANI POBJEDOM RJEŠAVAJU PITANJE OKO OPSTANKA, ALI BLUZERI IMAJU SVOJU ŠANSU: POBJEDNIKA MOGU ODLUČITI DISCIPLINE TAPETA

Slegla se pomalo prašina na zogovima Crvenih kuća nakon prošlotjedne pobjede protiv dubrovačkih Hidroelektričara, pa s dosta samopouzdanja virski boćari iščekuju sljedeću utakmicu. Treći put ove sezone Bluzeri putuju u Dubrovnik, ovog puta Župi dubrovačkoj koju su ranije kao domaćini razvalili s 18:4, ali nedjeljni okršaj na boćalištu u Srebrenom sigurno neće imati takav scenarij. Župa dubrovačka jedan je od najneugodnijih domaćina s gotovo savršenim ovosezonskim domaćim skorom 4-1 (73:37), a njihovu snagu osjetili su i lideri iz Primoštena koji su poraženi na dubrovačkom boćalištu. Župljani su dobili i dvije gostujuće utakmice, pa je očito kako je riječ o kvalitetnoj momčadi sposobnoj za sve.

– Neće to biti laka utakmica, ali takvih gotovo i nema u Drugoj ligi. Iako smo ih teško porazili u Zadru, sigurno je da nas čeka posve drukčija utakmica u Dubrovniku. Župa dubrovačka najbolja je momčad od svih s tog područja – kaže prvi čovjek virske boćarske squadre Darko Bašić. U prvoj utakmici s Dubrovčanima u okviru 3. kola Bluzeri su bili kompletni i ubojiti: nakon dvije ruke semafor je svijetlio perfektnih 14:0, što znači kako nije bilo dvojbe oko pobjednika. U međuvremenu se Župa dubrovačka oporavila od virskog šamaranja, usput je dva puta vezala gostujući i domaći trijumf, pa sada na četvrtom mjestu Župljani imaju samo bod manjka od Virana. Bluzeri će s izuzetkom Zorana Marka Kokića i rekonvalescenta Ante Kapovića biti kompletni, jer je Luka Buterin srećom skinuo upitnik sa svog imena i nastupa u Dubrovniku. Kapović se oporavlja od operativnog zahvata i gripoznog stanja, a njegovo prošlosubotnje pojavljivanje na tribinama Crvenih kuća znak je oporavka i skorog povratka u roster. Izbijač Kokić, s druge strane, opravdao se nedjeljnim obavezama.     

– Nećemo biti u punom sastavu, ali ćemo s Lukom biti konkurentni. Ako i ne uspijemo u nedjelju u Dubrovniku, ostaje nam još relativno lakše gostovanje kod Umčana gdje možemo pobijediti jer su oni praktički već ispali iz lige. Računam kako ćemo na kraju biti pri samom vrhu – radi Bašić kalkulacije oko konačnog plasman. Dotad ćemo prvo gledati okršaj Župljana i Bluzera na zemlji i disciplinama tapeta u kojima Vir ima svoje prednosti i adute, pa slobodno možemo kazati kako kompozicijski Bluzerima najviše odgovaraju upravo Župljani. Vir ima što za reći u pojedincu, parovima, trojkama i krugovima, dok u disciplinama tapeta računamo i na blagu prednost. Evo zašto: najstandardniji Dubrovčanin Ivan Gujinović u brzinskom izbijanju ima 4 pobjede, 3 poraza i remi (56,3 posto osvojenih bodova) uz prosječne 30,3 pogođene boće, pa postoji realna mogućnost da Ante Nemarić s gotovo istim prosjekom (30,1) i nešto boljim učinkom (59,1 posto) dođe do bodova. No riječ je o sličnim boćarima koji su na utakmicama u rasponu od 21. do 35 i 36 pogođenih boći, pa je prognoza nečije pobjede jednako izvjesna koliko poraz ili remi. 

U preciznom izbijanju najviše nastupa kod Župljana imao je Stanko Matković, također osam, ali je u nizu od 6 uzastopnih poraza. Posljednje dvije utakmice uhvatio je nevjerojatno malo – svega 4 punta, pa i u ovom slučaju tinja nada da će Bašić svojoj momčadi donijeti bodove. Matković ima jednu pobjedu uz 7 poraza (78:148) te 9,8 punata po susretu. Bašić ima uvjerljiviji učinak: dvije pobjede, 3 poraza i remi (78:74), ili 13 prosječnih punata po susretu. Valja reći kako Dubrovčani u preciznom izbijanju imaju i opciju nastupa Velinka Taslaka koji je u 3 utakmice zabilježio dvije pobjede (40:41) s prosjekom od 13,3 punata po nastupu. Štafetno izbijanje još je jedna mogućnost za osvajanje bodova, jer kombinacija Matko Pendo i Gujinović s osam nastupa i 50 posto uspješnosti (4-4) nije garancija da domaći mogu pobijediti Antonija Bilosnića i Buterina. Pendo i Gujinović pogađaju 36,9 boći po utakmici, a Bilosnić i Buterin 38,8. Virska kombinacija ima ukupno bolji učinak na šest nastupa s 4 ostvarene pobjede i dva poraza, ali uz napomenu kako je riječ samo o domaćim utakmicama. I dok su discipline tapeta zahvalne za kladioničarsko ulaganje, jer Virani punim trijumfom mogu stvoriti nedostižnu prednost, u utakmicama prve i treće ruke trebat će – uz kvalitetan, koncentriran i intenzivan nastup – ponešto sreće.

– Njima je ovo utakmica u kojoj mogu riješiti pitanje oko opstanka u ligi. Mi porazom možemo opet pasti na peto mjesto, ali nema straha oko opstanka. Ove smo sezone pali u brzincima, no imamo kvalitetu za sam vrh. Treće ili četvrto mjesto realno je naše – zaključuje virski boćar. Utakmica 12. kola Župa dubrovačka – Vir igra se u nedjelju 24. veljače s početkom u 15 sati. Sve ostale utakmice igraju se u subotu.  

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

  1. Iščete zelo resnična posojila po ugodni obrestni meri 2%, ki temelji na ugodnih posojilnih izrazov?
    Ali potrebujete posojilo poravnati svoj dolg ali plačati račune? Ali ste bili obrnjen navzdol ves čas s svojimi bankami in drugimi finančnimi institucijami, samo zato, ker imate nizko bonitetno oceno? Ali potrebujete posojilo ali financiranje iz kakršnega koli razloga, kot so: * posojila * Real Estate posojila * Business posojila * hipotekarna posojila * domov posojila * konsolidacija dolgov posojila * osebna posojila zadovoljstvo strank je naš cilj, ko se prijavite z nami, ki se uporabljajo za zaupanja vreden c ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. Poskrbeli bomo za vas skozi celoten proces E-mail nas at:MONIKAKOSCAK2@GMAIL.COM

  2. Pozdrav, trebate li kredit uz nisku kamatu od 2% Jeste li odbili bankovne kredite jer nemate nikakav kolateral ili imate loš kredit? Jeste li umorni od stresa u banci Zatim ste na pravom mjestu i kontaktirajte nas putem e-maila (gonzalezandresloan@gmail.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close