IzdvojenoZadar

VIŠESTRUKO PRAVOMOĆNO OSUĐIVANA KLEVETNICA JE ČLANICA HDZ-A: Arijana Baraba po nalogu Božidara Kalmete i Zdenka Zrilića piše laži o onima koji se u njih dirnu

Arijana Baraba, višestruko pravomoćno osuđivana klevetnica na sudovima u Republici Hrvatskoj, danas kako se sama voli nazivati, “novinarka” pristupila je članstvu Hrvatske demokratske zajednice 1990. godine.

Od tada je aktivno piskaralo pojedinih plaćenika i moćnika koji posljednja tri desetljeća pripadaju vrhu strukture zadarskog HDZ-a, ali i nekih privatnih poduzetnika o kojima se podosta pisali u hrvatskim, ali i stranim medijima zbog mogućih kriminalnih djela vezanih uz izvlačenje novca iz Republike Hrvatske i vraćanje istoga kroz legalne kredite. No, to je tema za neki drugi put.

Bitno je vratiti se na Barabu, samoprozvanu novinarku vrlo znakovitog prezimena. Izvori ZADAR Newsa iz samog HDZ-a govore nam kako Baraba u šaci drži nekolicinu lokalnih moćnika od kojih, kako navode naši sugovornici, živi posljednjih desetak godina.

Odakle Barabi luksuzan stan na Relji?

– Bilo bi dobro da se istraži porijeklo njene realne imovine, kupovine stana na Relji, kao i tijeka novca koji se može pratiti kroz njena legalna primanja. Ima li se itko volje i želje baviti s tim, ne znam, međutim, bilo bi dobro pratiti njene prihode kroz pravne subjekte u kojima je imala ili ima udjele, realne ili fiktivne. Tvrtka Modicus d.o.o., koja je izdavač njenog bloga ima zanimljive prihode koji dolaze upravo od osoba koje baraba na svom blogu “brani”, odnosno po njihovom naređenju piše protiv izvjesnih ljudi u javnom životu koji su stali na žulj ljudima za koje ona objavljuje članke na tom blogu – kazao je za ZADAR News visokopozicionirani izvor iz zadarskog HDZ-a koki je, logično, želio ostati anoniman (podaci poznati redakciji portala, op.a.).

Pekla palačinke u prostorijama SDP-a i navijala za poraz HDZ-a, a onda se prebacila u svoj domaći, HDZ-ov tabor

I naš drugi izvor također dobro pozna Barabu posljednjih dvadesetak godina, on nam danas kaže kako je Baraba 2001. godine u stožeru SDP-a, uoči proglašenja izbornih rezultata za lokalne izbore u toj stranci pekla palačinke i glasno navijala za poraz HDZ-a u isto vrijeme dok je bila članica te iste stranke.

– Ona je kao kameleon, navijala je za pad HDZ-a i ulizivala se vodstvu SDP-a i Stanislava Antića. Znam da je molila, ako HDZ ne pobijedi, da joj se osigura posao u gradskoj upravi. Međutim, nakon pobjede HDZ-a, otrčala je preko puta i mahala sa stranačkom iskaznicom, sva ushićena radi pobjede “svoje stranke”, eto, to vam je Arijana Baraba – govori nam izvor blizak lokalnoj ljevici koji je u to vrijeme s Barabom jeo i pio na dnevnoj bazi.

O Barabinoj prilagodbi vlasti i vladajućima možda ponajviše govore izbori za predsjednika županijske organizacije zadarskog HDZ-a kad je Baraba odabrala Rena Sinovčića kao kandidata kojega će javno “gurati” na svom blogu.

Pisala užasne gadosti protiv Kalmete i njegove supruge pa mu postala privatno piskaralo za obračun protiv neistomišljenika

Baraba je, naime 2012. uoči sraza između Božidara Kalmete i Rena Sinovčića toliko javno vrijeđala Kalmetu kroz svoje blogove da to, kao što je jednom izjavio sam Kalmeta “pas ne bi s maslom pojeo”.

Ubrzo nakon kletvi na račun Kalmete, njegove supruge i svih bližih članova njegovog tima, nakon što je taj isti Kalmeta pobijedio Barabinog kandidata, Rena Sinovčića, vrla novinarka počela pisati hvalospjeve na račun Kalmete, posebno uoči lokalnih izbora 2013. godine kada je o lokalnim SDP-ovcima i novinarima koji su kritizirali HDZ pisala teške gadosti, radi čega je višestruko pravomoćno osuđivana na sudovima u Hrvatskoj. Za te prljave rabote, ali i nenapadanje Kalmete s kojim je sklopila pakt, govore nam izvori iz HDZ-a, primila iznos od 200 tisuća kuna.

– Ne mogu vam govoriti na koji način se realizirala ta transakcija, ali ona je realizirana i Baraba je aktivno sudjelovala u kampanji. Za svoje usluge dobila je 200 tisuća kuma, a to je uključivalo, naravno, ne napadanje Kalmete. On se Barabe jako bojao (Božidar Kalmeta, op.a.) toliko da se bojao telefonske komunikacije s njom. Njoj je, praktički, plaćeno 200 tisuća kuna da ne napada Kalmetu. Tada je Kalmeta skužio da preko nje može napadati one koji njega napadaju, zapravo je “ubrao” šemu koju je s Barabom koristio i Zdenko Zrilić koji je također izdašno plaćao Barabu da napada one koji njega javno napadaju – kaže nam još jedan izvor iz samog vrha zadarskog HDZ-a koji i danas obnaša visoku javnu funkciju. I on, razumljivo, u javnost ne izlazi sa svojim imenom i prezimenom kako i sam ne bi postao meta psihotičkih napada Barabe.

Barabu danas izdašno plaćaju Božidar Kalmeta i Zdenko Zrilić

Iako se u posljednje vrijeme, činilo se, Baraba pomalo primirila, novi ispadi samo potvrđuju kako vuk dlaku mijenja, ali ćud ne. Podsjetimo, nakon osobnih zahtjeva koji su honorirani izdašnim novčanim iznosima, Baraba je u javnosti pisala protiv novinarke Suzane Bandić, novinara Hrvoja Bajla, gradskog i županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača, nekadašnjeg šefa krima i bivšeg predsjednika GO SDP-a Antuna Novoselovića, njegove prethodnice i saborske zastupnice Sabine Glasovac, Daniela Radete, ratnog veterana Vlade Šestana i brojnih drugih koji su se usudili uputiti javne kritike na račun Barabinih financijera Zdenka Zrilića, Barabinog stranačkog kolege Božidara Kalmete, bivšeg HDZ-ovca Rena Sinovčića.

Hrvatsko novinarsko društvo izreklo joj ke tešku opomenu zbog klevete

Za istaknuti je i podatak kako je Arijani Barabi 2008. Hrvatsko novinarsko društvo izreklo težu opomena zbog klevetničkog pisanja. 

NASTAVLJA SE…Related Articles

Komentari

    1. Da li je istina da joj je Lončar kupio stan? Možete li to provjeriti jer cili grad to priča.

  1. Very good article! We are linking to this particularly great content on our site. Keep up the great writing.

  2. Poslušnicima, plaćenička, nebitna osoba. Ako su Kalmeta i Zdenko poslali nju da riješava svoje probleme, onda su pali na niske grane
    Bijedno

  3. Tina a mi smo svi pizde sto radimo za minimalac i ne mozemo nikako doc do nekretnine a ona pametna preko bloga i naših novaca dosla do stana, ima tu posla za institucije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close