112IzdvojenoZadar

Vlasnik restorana koji je bio u direktnom kontaktu sa zaraženim tenisačima: “Radimo normalno i dalje, ja nisam u samoizolaciji i ne vjerujem da je koronavirus ozbiljna bolest”

Restoran i hotel Niko u kojemu su gostovali koronavirusom zaraženi tenisači Ćorić i Dimitrov i dalje radi, a vlasnik i osoblje još uvijek nisu testirani niti su u samoizolaciji, informacija je ovo koju je za ZADAR News potvrdio vlasnik reatorana i hotela Erik Pavin

Pavin nije u samoizolaciji i vjeruje da koronavirus nije opasna bolest. Da je, kaže, u Hrvatskoj bi umrlo tri milijuna ljudi

Na naš upit radi li i dalje reatoran, kao i hotel u kojemu su gostovali zaraženi tenisači, Pavin nam je odgovorio kako reatoran i dalje radi, međutim, nitko od osoblja, pa ni on koji je bio u direktnom kontaktu sa zaraženima – nisu u samoizolaciji i nisu se testirali. 

– Ja ne vjerujem da je ta bolest toliko opasna, nije to neka teška bolest, da je, umrlo bi pet milijardi ljudi. Da je tako, umrlo bi puno ljudi. Po meni to nije ništa strašno kao bolest jer da je tako, dosad bi u Hrvatskoj umrlo najmanje tri milijuna ljudi – kazao nam je Pavin. 

Nitko od osoblja Nike nije u samoizolaciji, nisu testirani i rade i dalje

Nakon toga smo doznali da nitko od osoblja restorana također nije u samoizolaciji niti je dosad bilo tko od osoblja podvrgnut testiranju. 

– Nas nitko nije kontaktirao i nismo se testitali niti smo u samoizolaciji, ako nas budu kontaktirali vidjet ćemo što dalje, slo budemo trebali tesgirst ćemo se. Tenisači su spavali i u hotelu Jadera, jeli su u restoranima Bruschetta, Kornat, Foša i ostalima. Treba sve to dobro vidjeti, ako bude potrebno i mi ćemo zatvoriti – kaže Pavin za ZADAR News

Kontaktirali smo i Županijski centar Civilne zaštite, točnije načelnika stožera Šimu Vickovića koji nam je potvrdio kako još nitko iz hotela i restorana Niko nije kontaktiran. 

– Vrlo brzo će netko iz epidemiološke službe kontaktirati ljude, radit će se i popisi kontakata i odrediti mjere. Ono što Niko treba napraviti je dezinficirati prostor, a način na koji će dalje raditi dogovorit će s epidemiologom – kazao je za ZADAR News Vicković.





Related Articles

Back to top button