112IzdvojenoZadar

Vlasnik zadarskog portala i radio postaje maloljetnom dječaku: “Kad ti dođe, zelim ga u usta”

Nakon što je portal ZADAR News u više navrata u protekle tri godine izvještavao o tome kako je vlasnik jednog zadarskog portala i radio postaje, čije ime u ovom članku ne navodimo zbog prijetnji tužbom (a većina građana Zadra ionako će znati o kome se radi) pod istragom Općinskog državnog odvjetništva, na površinu su počele izlaziti nove pojedinosti vezane za potencijalno kršenje zakona od strane tog medijskog djelatnika.

OPTUŽEN DA JE PODVODIO MALOLJETNOG DJEČAKA

Kako bi javnost podsjetili o čemu se u ranijim prijavama radilo, valja napomenuti kako je gore spomenuti vlasnik zadarskog portala i radio postaje u petak 26. svibnja 2017. u ranim jutarnjim satima bio odveden u policijsku postaju, a za vrijeme pretresa stana u kojemu živi na Smiljevcu, izuzeta je veća količina računalne tehnike, cd-ova i ostale popratne opreme. Kako doznajemo od izvora iz istrage, vlasnika zadarskog portala i radio postaje teretilo se da je podvodio maloljetnog dječaka.

POLICIJA NE MOŽE KOMENTIRATI SLUČAJ JER SU IZVIDI – TAJNI!

Iz policije su nam tada kazali kako ne mogu komentirati izvide jer su oni tajni. U međuvremenu, vezano za prvo nedjelo koje se ovom, sve samo ne gospodinu stavlja na teret, od Općinskog državnog odvjetništva u Zadru doznali smo kako je slučaj o kojemu smo pisali prošli tjedan prebačen Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, koje nam nije moglo dati više informacija od onih koje su već dostupne javnosti.

– Želimo Vas informirati da su službenici kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, tijekom prošle godine, a nakon zaprimljenih dojava o navodno počinjenim kaznenim djelima spolne zlouporabe maloljetnika, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom proveli izvide. Sve činjenice i saznanja prikupljene tijekom provođenja izvida, sukladno protokolu i zakonskim rješenjima, dostavljeni su nadležnom odvjetništvu radi donošenja mjerodavne odluke u predmetu. S obzirom da su izvidi tajni, a i radi zaštite interesa prvenstveno maloljetnih osoba obuhvaćenih izvidima, nismo u mogućnosti iznijeti više detalja – kazao je tada za ZADAR News sada već bivši glasnogovornik PU Zadarske, Elis Žodan.

SEKSUALNO ISKORIŠTAVAO MALOLJETNE DJEČAKE, A U ZAMJENU IM NUDIO NOVČANU NAKNADU

Ipak, tri godine kasnije, na površinu su izašle nove pojedinosti vezane za slučaj koji je svojedobno itekako zaintrigirao zadarsku, ali i širu javnost s obzirom da se radilo o zlostavljanju maloljetnih dječaka. Naime, redakciji portala ZADAR News dan je na uvid ogroman broj dokumenata koji ukazuju na to kako se vlasnik jednog zadarskog portala i radio postaje odnosio prema tada maloljetnim dječacima.

TADA ZLOSTAVLJANI DJEČAK: Sve je toćno, ali i puno gore. Nadam se da će monstrum odgovarati jer je uništio puno života

Tada maloljetni dječaci, a danas punoljetne osobe potvrdili su nam kako je sve u svezi spomenutog medijskog djelatnika točno, čak i gore od onoga što smo imali prilike vidjeti  

– Sve to je točno, ali i gore  tko nije radio svoj posao, ne znam  tko koga štiti, ne znam, ali znam da je taj debeli predator seksualno iskorištavao dječake, kupovao im mobitele i slično. Nadam se da će zbog toga odgovarati jer je uništio puno mladih života – kazao nam je jedan od zlostavljanih dječaka.

U POSJEDU SMO OPŠIRNE KORESPONDENCIJE IZMEĐU VLASNIKA ZADARSKE RADIO POSTAJE I PORTALA S MALOLJETNIM DJEČACIMA

U nekim od poruka, spomenuti medijski djelatnik tražio je od tada maloljetnih dječaka seksualne usluge u zamjenu za novčanu pozajmicu ili direktnu uplatu na račun.

Što je danas, tri godine nakon što je monstrum više puta prijavljivan nadležnim službama poduzeto po pitanju prijava, objavit ćemo kada od istih dobijemo nove informacije. Naime, reakcija portala ZADAR News obratila se PU zadarskoj i Općinskom državnom odvjetništvu sa zahtjevom za dostavu novih podataka o predmetnim slučajevima.

ZADARSKI POLITIČARI REDOVITO GOSTUJU U EMISIJAMA I NA PORTALU OSUMNJIČENOG MONSTRUMA IAKO ZNAJU DA SE NALAZI POD ISTRAGAMA ZBOG PODVOĐENJA MALOLJETNIKA

Za istaknuti je i podatak kako su brojni zadarski političari u posljednje tri godine, iako su bili obaviješteni o prijavama protiv spornog medijskog djelatnika – gostovali u radio i ostalim emisijama i sudjelovali u razgovorima za njegov portal. Hoće li s tom praksom prestati i zašto dosad nisu prestali nakon što su saznali da se protiv istoga provode ozbiljne istrage, nije nam poznato.

Napomena: poruke medijskog djelatnika prema prvom maloljetnom dječaku, koje objavljujemo ispod ovog teksta nalaze se pod zelenom pozadinom, dok su poruke maloljetnog dječaka iz WhatsApp korespondencije sa sivom pozadinom. U drugoj, messenger korespondenciji između medijskog djelatnika i osobe s kojom komunicira, u kojoj se spominje 1000 kuna pozajmice, poruke monstruma, su pod alijasom “ja:”.

Napomena druga: Na fotografiji se nalazi maloljetni dječak s kojim je medijski djelatnik u više navrata komunicirao putem WhatsAppa. Dodatne degutantne poruke s njim objavit ćemo u narednim danima.

NASTAVLJA SE..





Related Articles

Back to top button