ZadarZadne-Izdvojeno

Vrančić će ipak morati raspisati referendum: Ujedinili se SDP, HNS, HSLS i DSU!

Svi vijećnici SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DSU-a uputili su zahtjev za hitno uvrštenje prve točke dnevnog reda za sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća. Udružena oporba smatra kako je neprihvatljiva odluka gradonačelnika Vrančića da se uvede prirez, prema kojemu bi, kako je i sam Vrančić rekao, proračun prihodovao za dodatnih 20 milijuna kuna.

– Tko zna gdje će novac od prihoda završiti? Ti novci nikako neće stabilizirati gradske financije jer se samo proračunskim korisnicima duguje 88 milijuna kuna. Odluka gradskih otaca je nezakonita i nepravedna. Da je donesena prilikom usvajanja proračuna, onda bi to bila druga priča – kazala je Sabina Glasovac.

Nju je podržala i HNS-ova vijećnica Vesna Sabolić.

– Kada smo upozoravali da Grad Zadar ima jednu od najviših cijena vrtića u državi, tada su se gradski oci pozvali na činjenicu kako Zadar nema prirez. Prirez se uvodi kako bi podigao standard, a ne kako sredstvo za krpanje rupa – smatra Sabolić.

Željko Predovan iz redova HSLS-a, ponudio je slično razmišljanje kao i ostali.

– Prirez za izgradnju nekog nužno potrebnog objekta je nešto što bih odmah podržao, ali nikako ne i uvođenje prihoda kao instrumenta za krpanje rupa nastalih zbog pogrešne politike vođenja Zadra, a tih rupa je ionako previše – kazao je Predovan.

Željko Perović iz redova DSU-a potez uvoenja prireza nazvao je političkim licemjerstvom.

– Sada kada nas koalicijska vlast ima priliku izvući iz krize, oni rade poteze poput ovoga, kako bi im se otežao put u svojim zamislima – kaže Perović, nakon kojega se okupljenim novinarima obratio Josip Vlahović koji je kazao kako se gradskoj vlasti mora poslati jasna poruka. Dodao je i kako vlast ne smije i ne može činiti što hoće.

Na upit novinara koliko će Zadrane koštati referendum, Sabina Glasovac odgovorila je kako se još uvijek ne zna točan iznos, no dodala je kako će on zasigurno biti puno manji od onoga što danas građani plaćaju – radi lošeg vođenja grada.





Related Articles

Back to top button