IzdvojenoZadar

VRH HDZ-a BIJESAN NA ŽUPANA: “I Plenković i Kalmeta jako su zamjerili Longinu što je Milanovića doveo u Zadar”

REAKCIJE NA AKCIJU

“Longin se pravda da nije on pozvao Milanovića, već županijski protokol”, bio je naslov objavljen u Zadarskom listu, a link na članak bio je do nedavno dostupan na ovoj web adresi. Odlaskom na spomenuti link dolazite na praznu stranicu na kojoj piše kako “Stranica nije dostupna”, što bi u prijevodu značilo da je članak koji je izvorno objavljen na portalu Zadarskog lista – uklonjen.

Članak o Longinovom pozivanju Milanovića u Zadar uklonjenj je s web stranica Zadarskog lista

Bilo kako bilo, činjenica da se Longin opravdava kako je “županijski protokol” bio zadužen za pozivanje predsjednika države, apsurdna je i smiješna iz više razloga. Jedan od njih je taj da, Longin, kakav jeste, ništa ne prepušta slučaju pa je tako itekako dobro znao što radi i što nalaže ljudima iz svog protokola. Vlatka Vučić Marasović i Ante Župan u ovom slučaju samo su bile osobe koje su izvršile Longinov zahtjev da se Zoran Milanović pozove u Zadar, da bi kasnije Longin sve, kako bi kao Poncije Pilat oprao ruke, prebacio na protokol.

Longinu nitko ne vjeruje

Ovaj Longinov potez i pozivanje predsjednika Milanovića u Zadar u međuvremenu su mu zamjerili mnogi HDZ-ovci, ne samo na lokalnoj, već i na državnoj razini. A kulminacija cijelog apsurda dogodila se prije nekoliko dana kada je župan Longin, unatoč tome što je kundakom zatukao hrvatskog branitelja i učinio ga invalidom, upravo u Zadru odlikovan od strane predsjednika Zorana Milanovića.

– Kakav crni protokol, Longin se već neko vrijeme druži s ljudima koji s njim ne bi trebali imati nikakvu komunikaciju s obzirom na posao koji rade, a poznato je i to da je priča o protokolu priča za malu djecu. Neka Longin objasni s kim je lobirao i koga je moljakao da mu u Zadar dovede predsjednika Milanovića. Neka objasni to predsjedniku svoje stranke u Zadru Božidaru Kalmeti i predsjedniku stranke u Zagrebu i premijeru, Andreju Plenkoviću. Neka im objasni i kako radi na tajnom planu destabilizacije premijera Plenkovića i kako je pojedine novinare htio novčano nagraditi da mu “skinu Kalmetu s grbače” – govori nam izvor iz HDZ-a jako dobro upućen u zbivanja u toj stranci.

Vrh zadarskog i državnog HDZ-a ljut je na župana Longina

Drugi izvor s kojim smo razgovarali, također je dobro upućen u rad župana Longina. On cijelu situaciju u Zadru promatra s nacionalne razine. I tu je, kaže nam, Longin označen kao osoba na koju se ne treba računati i koja nije lojalna.

Je li Longin pojedine novinare nagovarao i nudio im novac da pišu protiv Kalmete?

– On je običan maneken i ništa drugo. Jedna priča za javnost, druga za premijera, treća za Kalmetu kojega ne može štampanoga vidjeti. Istina je i točni su podaci koje ste ranije spomenuli kako je na sve načine htio da se u javnosti piše protiv Kalmete. Nudio je sve i svašta svima, pa i pojedinim novinarima i o tome postoje i materijalni dokazi koliko znam. Longin je i dalje igrač ekstremne desnice, a ne ovakvoga, Plenkovićevoga, briselskog HDZ-a. On je “preživio” sve ove godine u politici jednako kao i Kalmeta, bio je kameleon koji je znao mijenjati odijela kada je trebalo, a u tome su mu pomogli i neki ljudi iz sjene za koje u javnosti nećete čuti. Sve u svemu, priča o županu zadarskome koji je, eto, slučajno završio s predsjednikom države Milanovićem dvaput u kratko vrijeme, jer je, eto, tako htio protokol, priča je za malu djecu. Prava istina je da vrh i zadarskog i državnog HDZ-a na Longina gleda s distance i s oprezom. Ovu priču s Milanovićem definitivno mu nisu zaboravili. Osobno znam da je o tome detaljno brifiran i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ali i neki ministri – za kraj će naš izvor.

Longinu je upetljan u nove afere o kojima se nije govorilo u javnosti?

Za kraj, redakcija ZADAR Newsa informirana je, zasad samo inicjalno i informativno, o nekoliko novih, ali i starih afera koje još nisu izašle u javnost, a u kojima se spominje ime i prezime zadarskog župana.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button