IzdvojenoZadar

“Za Kalmetinu kandidaturu potpise prikuplja uhljeb Dario Vrsaljko. Kalmeta ga je nekoć izbjegavao u širokom luku”

Kako se bliže zakonski rokovi za prikupljanje potpisa za kandidature, zadarski HDZ-ovci posljednjih dana marljivo rade na prikupljanju potpisa za svoje stranačke šefove. Kada je u pitanju gradska organizacija spomenute stranke i utrka za njenog predsjednika u Zadru, jedini koji je javno objavio svoju kandidaturu do danas je Svemir Bašić, bivši dugogodišnji gradski vijećnik i nekadašnji tajnik iste organizacije.

Nakićeva navodna afera još uvijek nije javno objavljena

U kontekstu Bašićevih eventualnih protukandidata spominjali su se Dario Nakić, bivši katastrofalan ministar u Vladi Tihomira Oreškovića najpoznatiji po tome što je htio ukinuti program za oboljele od raka. U posljednje vrijeme uz ime Darija Nakića spominje i potencijalna afera o kojoj se još nije pisalo, a koja je navodno eskalirala dok je Nakić obnašao visoke funkcije u Općoj bolnici Zadar i o kojoj sve glasnije u svojim krugovima pričaju zadarski HDZ-ovci.

Erlić hvalio Josu Nekića

Treći kandidat navodno bi trebao biti Šime Erlić, pročelnik za EU fondove u Gradu Zadru. On u više razgovora za ZADAR News nije potvrdio svoju kandidaturu, ali je hvalio rad uskoro bivšeg predsjednika gradske organizacije koji je izjavio kako se neće opet kandidirati za novi mandat, Josu Nekića. Erlić je ujedno poznat i po izjavi kako će se za predsjednika kandidirati ako o tome odluče “na tijelima stranke”.

Nekada otpisani Vrsaljko zvan “Vrse” od kojega je Kalmeta bježao danas mu prikuplja potpise

Kada su u pitanju izbori za predsjednika županijske organizacije, ovaj put Božidar Kalmeta neće imati protukandidata, a potpise za njegovu kandidaturu posljednjih dana po gradskim komunalnim tvrtkama prikuplja Dario Vrsaljko zvan “Vrse”, osoba od velikog Kalmetinog povjerenja od kojega je Kalmeta, ako je vjerovati izvorima iz HDZ-a, prije nekoliko godina zazirao i od kojega je doslovce bježao.

– Vrsaljko je pristao biti sluga, a do prije par godina Kalmeta je od njega bježao u širokom luku. To vam je politika – kazao nam je vrlo pouzdan izvor iz zadarskog HDZ-a.





Related Articles

Back to top button