ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar bez iznenađenja protiv Crvene zvezde, prostora za opstanak sve manje

sobbinKošarkaši Zadra nisu sporili višak kvalitete na strani Crvene zvezde, ali su se nadali da bi mogli dočekati opuštenije izdanje srbijanske momčadi i upisati pobjedu koja bi im mogla biti od životnog značaja. No, Zvezda je pronašla dovoljno energije i za ovu utakmicu i Zadar ostavila u još većim mukama…

Držali su Zadrani priključak u prvom poluvremenu, a plan je bio zadržati se u utakmici što duže i unijeti nervozu u redove vodeće momčadi ABA lige. Minimalna prednost na kontu gostiju bila je u većem dijelu prvog poluvremena, a Zadrani su u završnici poveli – 28:26.

Bili su to, nažalost, posljednji trenuci u utakmici u kojoj je Zadar bio u prednosti.

Nakon 30:30 na poluvremenu, Crvena zvezda u treću četvrtinu ulazi serijom 8:0 za prednost 30:38. Zadar je prve poene u drugom dijelu postigao tek nakon četiri minute, a do kraja trećeg perioda ubacili su tek 9. U posljednju četvrtinu ušlo se s prednošću gostiju 39:46.

Zadar dobro otvara posljednju četvrtinu i poenima Kraljevića za 45:46 daje nadu svojim navijačima. No, ona nije trajala dugo. Zvezda uzvraća novom serijom od 8:0, odlazi na 45:54 i prelama utakmicu u svoju korist. Zadar više nije imao ni snage, ni kvalitete za povratak.

Josip Sobin bio je prvo ime Zadra sa 17 poena i 5 skokova, jedini dvoznamenkasti uz njega bio je Filip Kraljević s 12 ubačaja. Dobru rolu odradio je 19-godišnji Lovre Bašić s 8 poena i tri asistencije, pokazavši više od oba Zadrova stranca zajedno. Crvenu zvezdu je predvodio Raško Katić s 12 poena i 6 skokova, Boban Marjanović je ubacio 11 uz 7 skokova.

Zadar je ovim porazom izgubio prvu od tri posljednje prilike za izbjegavanje posljednjeg mjesta na ljestvici ABA lige. S obzirom na poraz Širokog u Skoplju situacija je ista kao i prije ovog kola, ali ova kluba za spas sezone imaju samo još dvije prigode. Zadar gostuje kod Radničkog u Kragujevcu i dočekuje Union Olimpiju, Široki dočekuje Cibonu i gostuje kod Igokee.





Related Articles

Back to top button