ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar i Osijek uzeli po bod, a odigrali za nulu

U dvoboju bez prave nogometne akcije Zadar i Osijek odigrali su susret bez pobjednika, ali i bez postignutih golova. Realan je to ishod utakmice prvog kola MAXtv Prve lige u kojemu su obje ekipe više čuvale svoja, nego što su napadale protivnička vrata, čime su na kraju ipak mogli biti zadovoljniji gosti iz Slavonije.

U otvaranju MAXtv Prve lige Osječani su morali put Zadra, gdje ih je čekalo za njih, ali i mnoge druge hrvatske ekipe, neugodno gostovanje, s kojeg su se rijetko kad vraćali punog plijena. Posljednji put još davne 2004. godine.

Osijeku je dvoboj u Stanovima bio već četvrti službeni susret u novoj sezoni, a nakon što su se s dvije pobjede lagano obračunali s andorskim predstavnikom u prvom pretkolu Europske lige, u drugom im je u četvrtak u goste stigao švedski Kalmar. na njihovu žalost, doživjeli su neugodan poraz pa nakon 1:3 i nemaju puno šansi u uzvratu za ukupni prolaz.

Šveđani su u tom dvoboju praktički iz tri udarca stigli do tri pogotka, a iako je čak i trener Stanko Mršić najavio, na vratima Bijelo-plavih ponovno se našao Vargić, na mjestu lijevog beka, umjesto Leškovića, kojeg je Mršić poslao u vezu, zaigrao je U19 hrvatski reprezentativac Aleksić, dok je ostatak ekipe ostao gotovo nepromijenjen u odnosu na onaj europski susret s Kalmarom, s Miličevićem i Peroševićem u vrhu napada.

Zadranima je prije početka sezone u mislima jedino teška borba za opstanak i trener Zebić, zajedno sa svojim igračima, ove sezone neće imati nimalo laganu zadaću u ostvarenju tog plana. Na otvaranju sezone nije mu bio na raspolaganju Terkeš, dok je ipak zaigrao upitni Antonio Mršić, inače sin Osječkog trenera Stanka. No, izdržao je na travnjaku samo 40 minuta, kada ga je na travnjaku zamijenio Gržan.

Dvoboj je otvoren s dvije poluprilike domaćih, Ivančića i Ćurjurića, no, po ugodnom vremenu nekih 1500 gledatelja u Stanovima nije u prvih pola sata igre imalo prilike vidjeti neku ozbiljniju opasnost, bilo pred domaćim, bilo pred gostujućim vratima. Početna inicijativa Zadrana nije dugo trajala, Osječani su uskoro uspostavili ravnotežu i većina akcije odvijala se između dva kaznena prostora.

Možda čak i jedina prilika vrijedna spomena bila je ona gostujuća, kada je Jugović u 35. minuti lijepo tukao glavom, međutim, lopta je otišla malo pored zadarskih vratiju.

Početkom nastavka ponovno su domaći preuzeli inicijativu, malo se i zaiskrilo na travnjaku pa su Zadrani Ivančić i Begonja zaradili javne opomene. Prividnu nadmoć mogao je tada kapitalizirati Ćurjurić, pred istek sat vremena igre, međutim, lijepu akciju njegovih suigrača nije zaključio na najbolji način. Loptu je s nekih 17 metara poslao visoko iznad gola osječkog vratara Vargića.

U posljednjih 20-ak minuta nije bilo previše uzbuđenja, baš kao niti u čitavom dvoboju Zadra i Osijeka. Obje ekipe više su pazile na svoja, nego što su pokušavale ugroziti protivnička vrata, a sve ozbiljnije pokušaje domaćih nogometaša uspješno je zaustavlja bijelo-plava osječka obrana, kojoj je dobro komandirao kapetan Smoje pa vratar Vargić i nije imao previše konkretnog posla.

Jedan od rijetkih trenutaka u kojoj je bilo potrebe za intervencijom vratara Osječana, bio je onaj pred sam istek susreta. Pucao je Ćurjurić, iskosa s nekih 15-ak metara, no Vargić je ukrotio njegov pokušaj.

Niti Zadar niti Osijek nisu pružili pamtljiv nogomet pa je podjela bodova i to bez postignutih pogodaka najrealniji ishod ovog prvoligaškog okršaja. Zadrani će u idućem kolu prema Rijeci, dok će Osijek u Gradskome vrtu ugostiti Zagreb.





Related Articles

Back to top button