ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar upisao drugu pobjedu, Alkar pružio dostojan otpor

ABA liga: Zadar - Mega VizuraZadar je na Višnjiku bez većih problema pobjedom nad Alkarom dokapitalizirao pobjedu nad Cedevitom i tako do neba užgao svoju “uskrslu” košarkašku publiku. S druge strane sinjski prvoligaš je nakon dva kola i dalje bez pobjede, što i nije neočekivano kada se u obzir uzme da je gostovao kod dva velikana hrvatske košarke, međutim, ono što veseli poklonike sinjske momčadi jest da su oba puta dobro oznojili svoje suparnike.

Sinjani su odlično otvorili utakmicu, bili dominantni u prvih desetak minuta, međutim, kvaliteta domaće momčadi ipak je isplivala na površinu sredinom druge četvrtine, a sudbinu sinjske momčadi zapečatio je Amerikanac Lyons krasnom solo dionicom u prvim minutama nastavka. No, ono što također ostaje zabilježeno jest sjajna atmosfera u dvorani i to u režiji obje, inače prijateljske, navijačke skupine.

Trener Alkara odmah je od prve minute na parket poslao visoku petorku, s Perajicom i Vitalijem, pokušavajući pritom onemogućiti dominaciju Zadra pod košem, u čemu je i uspio pa su uvodne minute otišle na stranu sinjske momčadi. Alkar je nakon početnih 0:4, serijom 7-0 preuzeo vodstvo, a zahvaljujući odličnom skoku na obje strane parketa, na prvi predah odnio i plus tri (14:17).

Na otvaranju drugog perioda viđena je obostrana klasična run ‘n’ gun košarka u kojoj je domaćin imao nešto više uspjeha pa je u 15. minuti (serija 7-0) ostvario sedam koševa viška (29:22). Odličnu rolu u tim trenutcima odradio je Ivanov, svoj obol dali su Ramljak i Đugum uz već razigranog Lawrencea, a jedini koji je tada bio u “tonusu” kod gostiju jest rekonvalescent Perajica.

Čim je Zadar uhvatio skakačku ravnotežu Alkar je upao u probleme i počeo zaostajati, no ne više od devet razlike, koliko je bilo u nekoliko navrata (34:25, 36:27). Ipak, nisu se Sinjani dali, a u posljednjoj sekundi prvog dijela Gaurina skače u napadu i košem za 38:31 stavlja “točku na i”prvih 20 minuta.

Sjajnom akcijom u kooperaciji američkog dvojca domaći nakon 22. minute igre prvi put bježe na dvocifrenu prednost (43:33). Nedugo potom Lyons ulazi useriju, zabija dvije trice i jednu dvojku, na što je i Ramljak dodao četiri, za visoka 22 koša prednosti svoje momčadi (59:37), čime je pitanje pobjednika definitivno bilo riješeno u 28. minuti.

U posljednju četvrtinu domaći su donijeli višak od 20 koševa (62:42), ali Sinjani se, baš kao i u Zagrebu prije nekoliko dana, odbijaju raspasti i serijom 7-0 dolaze do minus 13 (62:49). Probudio se god gostiju tada i Gaurina koji je serijom trica parirao domaćima i pritom minus Alkara spustio na 11 (71:60, 75:64). Kraj susreta Zadar i Alkar su dočekali s rezultatom 78:64 u korist domaće momčadi.
Zadar je u ovom susretu predvodio Ramljak s 18 koševa i osam skokova, dva koša manje ubacio Lyons, dok je Ivanov kraj dočekao s deset ubačaja i sedam skokova. Kod Alkara Gaurina je zabio 16, S. Modrić 14, Žitko 13, a Perajica 11.





Related Articles

Back to top button