IzdvojenoZadar

Zadarska mjenjačnica kupuje jedan euro za 6 kuna i 10 lipaZadarska mjenjačnica na Relji, prema informacijama koje smo dobili od čitatelja koji je u istoj skoro promijenio eure u kune uzima nevjerojatnu proviziju za konverziju novčanica. Našem čitatelju su, kako nam je kazao, htjeli dati svega 6 kuna i 10 lipa za jedan euro.

– Došao sam promijeniti eure u kune i pitao sam gospođu koja je tamo radila koliki je tečaj, odnosno koliko ću kuna dobiti za jedan euro. Kada mi je rekla da mijenjaju eure u kune po tečaju 6,10 samo sam se okrenuo i otišao dalje – kazao je za ZADAR News ogorčeni čitatelj.

Kasnije je, kako nam je kazao, na poluotoku pokraj zgrade zadarskog Vodovoda promijenio eure u kune po tečaju 7,4.

– Došao sam u grad kako bih konačno promijenio novce i to sam konačno uspio napraviti po razumnom tečaju, bez da budem opljačkan. Pored zgrade od Vodovoda nakazi se mjenjačnica u koju sam ušao i sve promijenio po tečaju 7,4 pa sam konačno imao kune u rukama – kazao nam je ogorčeni čitatelj.

Dodao je i kako je kasnije iz fotografije koju je snimio ispred mjenjačnice na Relji primijetio kako na ulazu piše ‘commision free’ i ‘bez provizije’.

– Ne znam što im to znači uopće. Meni je to legalna pljačka. Naravno, nitko ne mora mijenjati novce, ali ako ti na vratima piše da ne mijenjaš novce uz proviziju, a mijenjaš po tečaju od 6,1, onda je i više nego očito o čemu se ovdje radi – kazao je za kraj naš čitatelj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Related Articles

Close
Close