IzdvojenoZadar

Zadarski HDZ-ovci tvrde: ‘Nama se dogodio Crni Zastavnik’

HDZ-ov analitičar Robert Kopal kazao je u intervjuu za N1 televiziju kako je njegovu stranku koja je proglašena gubitničkom nakon četiri osvojena mandata, HDZ, netko sabotirao iznutra. Naime, još u izbornoj noći glavni tajnik stranke, Gordan Jandroković izjavio je kako stranka očekuje pet mandata, dok je u gubitničkom govoru, predsjednik stranke, Andrej Plenković jasno kazao kako nije zadovoljan izbornim rezultatom. Tada se pojavio Kopal s teorijom o crnim labudovima.

HDZ-ova lista osvojila je 6385 glasova manje u odnosu na izbore iz 2014.

Što se zadarskog HDZ-a tiče, onog gradskog i županijskog, prije dva dana održan je sastanak na kojemu su nazočili čelni ljudi te dvije organizacije. Prema izvorima ZADAR Newsa sa sastanka, bilo je riječi o tome kako je moguće da je HDZ-ova lista 2014. godine, istina, s Ružom Tomašić i Marijanom Petir na listi, osvojila 6385 glasova manje u odnosu na izbore održane pet godina ranije.

– Na državnoj razini Kopal govori o crnim labudovima, dok mi u našoj županiji i u gradu možemo govoriti o crnom zastavniku i njegovoj ekipi. Zna se dobro u HDZ-u i Zadru tko je zastavnik, pa mu nije potrebno ime spominjati, a vjerojatno ni vama to ne treba s obzirom na potencijalnu tužbu koju možete dobiti. No, kada u stranci imate osobu koja porukama maltretira žene, uhodi i prati automobilom novinare i bavi se paraobavještajnim stvarima, a ne kampanjom, a k tome obnaša jednu od čelnik funkcija u stranci, onda vas gubitak od šest tisuća glasova ne mora čuditi. Što se same liste tiče, realno, ona je bila neprepoznatljiva. Unatoč tomu, nije baš normalno da HDZ izgubi u kvartovima kao što su Brodarica, Jazine 1, Jazine 2, Maslina, Poluotok, Višnjik i Voštarnica te na otocima Silba, Molat, Veli i Mali Iž i Zapuntel- kazao je naš izvor.

Objasnio je naš izvor iz samog vrha HDZ-a mrvicu detaljnije zbog čega je vrh stranke u Zadarskoj županiji sabotirao izbore

– U samom vrhu stranke u Zadru imate tipove koji su desno ili ultradesno orijentirani i njima zasigurno ne odgovara ovakav, fino umiven i blaži HDZ koji je imao listu kakvu je imao. Pitajte se tko i zašto nije govorio na Višnjiku kada je, netom uoči izbora tamo došao premijer Plenković sa svojim ministrima i ljudima koji su bili na listi za Europarlament i tu ćete dobiti odgovore na sva pitanja. Vodstvo stranke naprosto je sabotiralo ove izbore jer im ne odgovara ovakav, Plenkovićevim HDZ. Na državnoj razini to su crni labudovi, a na našoj, lokalnoj, to je crni zastavnik – sarkastično će naš izvor uz HDZ-a.

Drugi izvor s istog sastanka – potpuno druga priča. Po njemu HDZ u Zadru i županiji nije ništa izgubio.

– Mi smo pobjednici ovih izbora i nema riječi o gubitku glasova. Morate znati da su na prošlim izborima s nama na listi bili Marijana Petir i Ruža Tomašić i ti su glasovi nestali, odnosno otišli su na te dvije liste. Dakle, HDZ u Zadru i županiji nije izgubio ništa – kazao je.

Na naš upit kako je moguće da je HDZ izgubio pojedinačno u kvartovima Brodarica, Jazine 1, Jazine 2, Maslina, Poluotok, Višnjik i Voštarnica te na otocima Silba, Molat, Veli i Mali Iž i Zapuntel, kazao je kako su to sve finese.

– Da smo osvojili 1500 glasova više na državnoj razini, a nismo, ovih rasprava i priča o crnim labudovima danas ne bi bilo, a HDZ bi bio pobjednik ovih izbora – kazao je za kraj.

HDZ je vratio Davora Bernardica i SDP u život iz ‘mrtvih’

Međutim, to se nije dogodilo, HDZ nije osvojio pet zacrtanih mandata i zasigurno se može smatrati najvećim  gubitnikom Europarlamentarnih izbora. Slobodno se može kazati i kako su oživjeli Davora Bernardića čiji je do jučer izgubljeni i pogubljeni SDP postao pobjednik izbora s nepredviđena – četiri osvojena mandata.

 

Google Maps screenshot: Morski.hr





Related Articles

Back to top button