ZadarZadne-Izdvojeno

ZADARSKI SDP-OVCI SE SVAĐALI PRED MINISTRIMA I NOVINARIMA – Jure Zubčić tvrdi: Stranka se vodi manipulacijama, ucjenama i političkom korupcijom!

jure
Jure Zubčić

– „Daj čovjeku u ruke vlast, pa ćeš vidjeti kakav je“. Da, mi u županijskom SDP-u smo vidjeli način rada predsjednice Renate Sabljar Dračevac: SDP Zadarske županije vodi se manipulacijama, ucjenama i političkom korupcijom. Nama je oduzeto pravo i da govorimo, ali govorit ću protiv onoga tko nema obraza. Stranku vodi isprepletenost osobnih interesa i ambicija – kazao je predsjednik Foruma mladih SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić u subotu na Izbornoj konvenciji županijskog SDP-a u Zadru, koja je pred 111 delegata idilično započela govorima gostiju: ministara Rajka Ostojića i Gordana Marasa, primorsko-goranskog župana Zatka Komadine i predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića. Sva četvorica su vrlo brzo bila konsternirana tijekom Izborne konvencije i salvama međusobnih optužbi zadarskih esdepeovaca.

Duboki animozitet između gradskog i županijskog SDP-a proključao je na samom početku, neočekivanim amandmanom koji je predložila predsjednica GO SDP-a Sabina Glasovac, a kojeg je potpisalo 50 članova zadarskog SDP-a. Glasovac je tražila da se za organizacije, koje će za Županijski odbor birati više od jednog člana (to su organizacije Zadar, Pag i Gračac), usvoji novi način glasovanja, i to tako da prvog člana organizacije bira cijela Konvencija, a sve preostale članove birali bi samo članovi Konvencije koji su iz te organizacije, a ne cijela Konvencija. Time se, dakako, „pucalo“ na to da članovi zadarskog SDP-a sami izaberu čak devet članova koji će ući u Županijski odbor, a da im samo jednog, onog prvog, izabere cijela Konvencija. Ova je rasprava bila „okidač“ da se „prljavo rublje“ stranke iznese van, ne mareći za neugodno iznenađene visoke goste, od kojih su trojica potpredsjednici SDP-a Hrvatske.

– Nema potrebe za tolikom žuči. A amandman ne treba prihvatiti, štetan je za Županijski odbor – pokušavala je smirivati Renata Sabljar Dračevac, no svi su našli za shodno da baš na govornici Izborne konvencije „otvore dušu“.

– Prljavštinu više ne možemo gurati pod tepih. Ova organizacija, županijski SDP, je izmanipulirana. Sjednice se ne održavaju, a iz godišnjih izvješća ne možete shvatiti ništa, osobito iz financijskih izvješća. Tako godinama. Mnogi u županijskom SDP-u misle da je stranka sredstvo za postizanje osobnih ciljeva. Ja takav nisam, a Renatu sam puno puta upozoravao da se politika ne vodi preko medija, u privatnim kućama i na radnom mjestu, već u radnim tijelima stranke – rekao je Jadran Perinić. Preko stolica se dobacivalo da „biogradski SDP nitko ništa ne pita“ i da je „županijski SDP najbolje ukinuti“.

Nakon dugotrajnog „natezanja“, za amandman Sabine Glasovac se glasovalo: 46 za, 51 protiv.





Related Articles

Back to top button