IzdvojenoZadar

Zadrani će dnevnu ulaznicu za Morske orgulje i Pozdrav suncu plaćati 25, a stranci 50 kuna

Na današnjem kolegiju gradonačelnika na kojemu su uz gradonačelnika Branka Dukića sudjelovali i predstavnici Zadarske županije (župan Božidar Longin), Turističke zajednice Grada Zadra (Mario Paleka) i Mjesnog odbora Poluotok (predsjednik, Frane Brajković) donesena je odluka prema kojoj će se od 1. svibnja do 1. studenoga naplaćivati ulaz na Morske orgulje i Pozdrav suncu. Iako je do sad bilo više inicijativa koje su išle u tom smjeru, sada je, stvar i formalno pravno realizirana.

Hrvatskim državljanima dnevna ulaznica 25, strancima 50 kuna

– Išli smo u smjeru da turisti koji dolaze u naš grad napokon potroše novce ako žele vidjeti sve čari Pozdrava suncu i Morskih orgulja. Cijena jednodnevne ulaznice koštat će 50 kuna za turiste i 25 kuna za Zadrane i državljane Hrvatske, što je 50 posto popusta za sve državljane Republike Hrvatske – kaže Branko Dukić.

Najavio je i kako će proces kupnje ulaznica bit vrlo jednostavan.

– Svi oni koji žele doći na Pozdrav suncu i Morske orgulje moći će se registrirati u prostorijama Grada Zadra od 8 do 15 sati. Nakon što se korisnik registrira, u manje od sat vremena dobit će SMS poruku s kodom kojega treba odnijeti do prostorija Turističke zajednice Grada Zadra kako bi dobio karticu s potvrđenom aktivacijom. Nakon toga korisnik može otići do naše rive, proći s karticom i bar kodom do rive i uživati u čarima našeg grada – kazao je Dukić.

Postavit će se veliki šator kako bi spriječili neovlašteni ulaz

Na novinarsko pitanje kako spriječiti neovlašteni ulazak na zadarske instalacije, Dukić je kazao kako to neće biti moguće jer će se na rivi postaviti visoki šatorski zid.

– To neće biti moguće, postavit ćemo visoko šatorsko krilo iza kojega nitko ne može proći. Tek nakon što korisnik prođe pored ovlaštenog ulaza, moći će razgledavati instalacije.

Osniva se nova gradska tvrtka, ne bi trebala imati više od 50 zaposlenika

Zadarski župan Božidar Longin pohvalio je inicijativu Grada Zadra i zadarskog gradonačelnika.

– Ovo je jedan od najboljih projekata i u njemu vidim prosperitet za naše nezaposlene sugrađane. Koliko sam imao čuti, za rad na cijelom sustavu naplate ulaska na Morske orgulje i Pozdrav suncu, zaposlit će se preko 50 ljudi – kazao je Longin, nakon čega ga je prekinuo Branko Dukić kazavši kako se razmišlja o osnivanju nove gradske tvrtke kako bi se skinuo teret s Grada Zadra.

– Razmišljamo o osnivanju nove gradske tvrtke u kojoj bi sudjelovala i Zadarska županija. Tu bi bilo, kao što je rekao župan Longin, oko 50 zaposlenih. Time šaljemo jasnu poruku Zadranima da ne treba odlaziti iz našeg grada, može se raditi i u Zadru – kazao je za kraj Dukić.

I predsjednik Mjesnog odbora Poluotok Frane Brajković podržao ideju

Mario Paleka, predstavnik Turističke zajednice Grada Zadra nije prozborio ni jednu jedinu riječ na današnjem kolegiju, dok je Brajković podržao projekt kazavši kako se radi o izvrsnoj ideji koja je konačno realizrana.

– Ideja je odlična, puna podrška svima – kazao je za kraj Brajković.

Related Articles

Jedan komentar

  1. Osiguran kredit u 48 sati
    Pozdrav,
    Nudim vam kredite s vrlo jednostavnim uvjetima tijekom maksimalnog roka otplate od 25 godina bez obzira na iznos posuđenog. Kontaktirajte me ako ste zainteresirani.
    e-mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close