IzdvojenoZadar

Zadrani će narednih 40 dana ispred bolnice moliti protiv pobačaja

Od Čiste srijede, koja označava početak korizmenog  vremena, u cijelom svijetu počinje kampanja Inicijative 40 dana za život.  U Hrvatskoj će se pred bolnicama moliti na 31 mjestu u 29 gradova. Ispred Opće bolnice Zadar svaki dan molit će se od 6 do 18 sati, sve do 14.  travnja, piše Zadarski list. 

– Tijekom proljetne kampanje posebno ćemo progovoriti o temi priziva savjesti – liječnika, medicinskog osoblja, farmaceuta… Održat ćemo  mnoge stručne tribine i predavanja, objavili su na facebook stranici  udruge 40 dana za život.

– Vjerujem da smo u posebnom i milosnom vremenu po pitanju  začetog ljudskog života u kojem možemo molitvom i postom, raskajana  srca, vapijući raširenih ruku pridobiti od Gospodina milost da prestane  pobačaj u našoj domovini Hrvatskoj. Moramo prihvatiti da nema drugog  načina za rješenje ovog najvećeg zla u svijetu osim molitve i posta. Tako  jednostavno, ljudskom umu neshvatljivo, a tako snažno, napisao je u otvorenom pismu Ante Čaljkušić, predsjednik Inicijative u Hrvatskoj.

– Ako ne vjerujete meni vjerujte plodovima i rezultatima apostolata za  život u Hrvatskoj kojemu je temelj molitva i post: u nekoliko bolnica  smanjen broj pobačaja za više od 50 posto, obraćenje ginekologa i medicinskih djelatnika, hodovi za život, sigurne kuće i stanovi za trudnice,  stotine tisuća ljudi za život, tema pobačaja glavna tema u hrvatskom narodu, piše Čaljkušić i zaključuje:

– Uzalud su sve naše rasprave, uzalud je svako teologiziranje, filozofiranje, uzalud je bavljenje pitanjem pobačaja s filozofskog, teološkog,  biološkog, pravnog, sociološkog i svih drugih aspekata, ako naše polazište nije ukorijenjeno u Isusu Kristu kroz molitvu, post i sakramentalni  život.

Inicijativa je za ovu kampanju izabrala i nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca, kojem se posebno utječu u molitvi za prestanak pobačaja u  hrvatskom narodu. Pokreće ih i njegov citat: “Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu.”

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Jedan komentar

  1. Are you in any financial crisis, do you need financial help? or do you need funds to start up your own business? Do you need funds to settle your debt, pay off your bills or start a good business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital service from local banks and other financial institutes? Here is your chance to obtain a financial service from our company. We offer all kind of loan to individual companies at 3% interest rate. If you need a loan do not hesitate to contact us via Name: Opportunity Financial, LLC Email: opploansLLC@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close