112IzdvojenoZadar

Zadraninu koji nije htio iznajmiti apartman homoseksualnom paru prijeti i do tri godine zatvora

Osumnjičenika se, navodi Odvjetništvo, “tereti da je, kad mu je oštećenik preko aplikacije predočio da traži dupli krevet za gay par, preko iste aplikacije odgovorio oštećeniku da je odbijen i da on ne uzima homoseksualce u apartman te da otkaže svoju rezervaciju, čime je povrijedio pravo oštećenika na dostupnost smještaja pod jednakim uvjetima kao drugim građanima”, piše Novi list.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je da je podiglo optužnicu protiv 66-godišnjaka zbog povrede ravnopravnosti. Optužnica je podignuta zbog javnosti poznatog slučaja iz prošle godine, kad je iznajmljivač Tomislav Gospić odbio apartman iznajmiti Brazilcu Fabianu Vallimu, koji je u Zadru htio ljetovati sa svojim suprugom. Gospić im je tad napisao da u apartman ne prima gej parove. Iznajmljivaču apartmana u Zadru zbog toga prijeti kazna do tri godine zatvora.

– Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 66-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv ljudskih prava i temeljnih sloboda povredom ravnopravnosti Okrivljenika se tereti da je 5. kolovoza 2018. kao vlasnik apartmana u Zadru, nakon što je prethodno brazilski državljanin preko mrežne stranice namijenjene rezervaciji smještaja, rezervirao za sebe i svog supruga smještaj u njegovom apartmanu u Zadru; počinio navedeno kazneno djelo, iako svjestan da je drugim osobama zabranjeno uskratiti uslugu smještaja zbog drugačijeg spolnog opredjeljenja, stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva Zadar.

Osumnjičenika se, navodi Odvjetništvo, “tereti da je, kad mu je oštećenik preko aplikacije predočio da traži dupli krevet za gay par, preko iste aplikacije odgovorio oštećeniku da je odbijen i da on ne uzima homoseksualce u apartman te da otkaže svoju rezervaciju, čime je povrijedio pravo oštećenika na dostupnost smještaja pod jednakim uvjetima kao drugim građanima”.Related Articles

Komentari

 1. e moji zakoni!!!! Čovjek više ne smije sam odlučiti, koga će primiti pod vlastiti krov. Bože oslobodi! Vlasnik apartmana krši pravo homesuksalaca, a zar oni ne krše njegova prava na upravljanje vlastitom imovinom, te na slobodno izražavanje vlastitog uvjerenja, vezanog za homoseksualne veze? Uostalom, krćanska smo zemlja, a u Bibliji Bog jasno osuđuje spolne odnose između muškaraca. Čovjek neka se pozove na Božju knjigu, jer kao vjerniku se njemu uskraćuje pravo da prakticira Božja načela u svom domu.

 2. Lektura vlastitog teksta:
  E, moji zakoni!!!! Čovjek više ne smije sam odlučiti, koga će primiti pod vlastiti krov.
  Bože oslobodi! Vlasnik apartmana krši pravo homoseksualaca, zar oni ne krše njegova prava na upravljanje vlastitom imovinom, te na slobodno izražavanje vlastitog uvjerenja, vezanog za homoseksualne veze?
  Uostalom, krćanska smo zemlja, a u Bibliji Bog jasno osuđuje spolne odnose između muškaraca.
  Čovjek neka se pozove na Božju knjigu, jer kao vjerniku se njemu uskraćuje pravo, da prakticira Božja načela u svom domu.

  1. Sto se nije pozvao na uskracivanje prava kada je potpisivao ugovor sa “Booking” sajtom za iznajmljivanje…..Prije nego je potpisao, jasno su mu predoceni uvjeti i ako mu se tada nije svidjelo, nije trebao potpisivati…ali uvijek ista logika….neka se uzme novac prvo, a poslije cemo lako sa propisima….Nemas samo prava, imas i obaveze….i ako si potpisao kako ces uzimati svakoga bez obzira na spol, vjeru, rasu, orijentaciju, sa ili bez dijece….onda se potpisanoga drzi…

 3. Homoseksualnost je do prije nekoliko godina tretirala se kao bolest u Europi i odjednom nevalja terminologija, sad je to zdravo,a mi bolesni, jer ne prihvaćamo ono što nam na silu nameću.
  A da mi njima križ na silu nametnemo
  Što mislite na reakciju sotone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close