IzdvojenoZADAR Sport

Zadranka Bernarda Pera osvojila prvi WTA naslov u karijeri

ODLIČAN REZULTAT MLADE ZADRANKE

WTA Melbourne 2: Drugi naslov za Anisimovu, trofej i za Bernardu Peru

Američka tenisačica Amanda Anisimova (WTA – 78.) osvojila je svoj drugi WTA naslov u karijeri pobijedivši u finalu turnira Melbourne Summer Set 2 Bjeloruskinju Aliaksandru Sasnovič (WTA – 107.) sa 7-5, 1-6, 6-4.

Za 20-godišnju Amerikanku ovo je bilo treće finale u karijeri, a isto toliko ih je odigrala i 27-godišnja Bjeloruskinja koja još uvijek čeka na premijerni naslov, a u ovom je finalu vodila sa 3-0 u odlučujućem setu.

U konkurenciji ženskih parova Zadranka Bernarda Pera, koja igra pod američkom zastavom, u svom je prvom finalu došla do prvog naslova igrajući s Čehinjom Katerinom Siniakovim. One su u finalu sa 6-2, 6-7 (7), 10-5 nadigrale Čehinju Terezu Martincovu i Egipćanku Mayar Sherif koje su u drugom setu spasile pet meč-lopti.


WTA Melbourne 1: Simona Halep osvojila 23. naslov

Nekadašnja najbolja svjetska tenisačica Rumunjka Simona Halep (WTA – 20.) pobjednički je otvorila novu sezonu svladavši u finalu turnira Melbourne Summer Set 1 Ruskinju Veroniku Kudermetovu (WTA – 31.) sa 6-2, 6-3.

Za 30-godišnju osvajačicu dva Grand Slam naslova (Roland Garros 2018., Wimbledon 2019.) ovo je 23. trofej u karijeri do kojeg je došla u svom 40. finalu, dok je 24-godišnja Ruskinja u svom trećem WTA finalu ostala na jednom naslovu osvojenom prošle godine u američkom Charlestonu.

Izvor: Sportske novosti





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button