ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadru tri boda u prevrtljivoj utakmici

Dalmatinski derbi na Stanovima završen je pobjedom domaćina. Nogometaši Zadra osvojili su važna tri boda u borbi za ostanak savladavši u prevrtljivoj utakmici Split 2:1…

 Splitovci su puno bolje krenuli u susret naspram indisponiranih Zadrana. Lijepo su kombinirali na čelu sa svojim glavnim razigravačem Antom Ercegom, koji je po prvi put krenuo od prve minute nakon operacije. Upravo je on u prvoj minuti namjestio situaciju za Tešiju, koji je pucao preko gola. Tešija je šut oprobao i u 11. minuti, ali ponovno neprecizno.

Kvalitetniji ulazak u utakmicu Crvenima se isplatio u 15. minuti. Marčić je pronašao Čopa, a ovaj izbjegao zaleđe i ubacio u peterac gdje je Vitaić skočio i glavom poslao loptu iza leđa Ježine. Split je kontrolirao tijek susreta bez većih problema, a onda je u 28. minuti Rebić zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja na Mršiću.

To kao da je ohrabrilo Zadrane, koji su nakon tog događaja počeli igrati s puno više žara i zalaganja. No, do pravih šansi nisu stigli. Počeli su provoditi nešto više vremena u posjedu lopte, no Split je bio taj koji je stvorio dvije prilike. U 39. minuti Marčić je pucao preko grede, a dvije minute potom Erceg je na petercu za malo zakasnio na ubačaj Čopa. Prvo poluvrijeme zaključio je Mršić udarcem koji nije ugrozio Zagorca.

U prvih desetak minuta drugog dijela potpuni preokret. Split je u 48. minuti mogao vrlo lako udvostručiti svoju prednost, no Vitaić je u izglednoj situaciji pucao loše i ravno u Ježinu. Bila je to odlična prilika za Crvene, a kazna za propušteno stigla ih je vrlo brzo.

U 50. minuti, doduše, i Zadar je ostao s igračem manje nakon što je Prahić ekspresno prikupio dva žuta kartona. No, ono što je uslijedilo malo tko je mogao predvidjeti. U 54. minuti Zadar je izjednačio pogotkom Mršića s bijele točke. Najstrožu kaznu skrivio je Rašić prekršajem nad Gržanom. Samo dvije minute kasnije Zadar je poveo. Mršić je centrirao, a Banović u skoku bio viši od Zagorca.

Utakmica se potpuno okrenula naglavačke. Split je nastavio napadati kao i u prvom dijelu i stvarati šanse. U 62. minuti Čop je zaobišao Ježinu, ali se našao praktički u “mrtvom kutu” i nije uspio poslati loptu u nebranjenu mrežu. Pokušavali su udarcima još Tešija i Baraban, no bez uspjeha.

Unatoč sve većem broju prekršaja i konstantnom “cjepkanju” igre, Split je do kraja utakmice imao još dvije odlične prilike za izjednačenje. U 75. minuti Ježina je izvanrednim refleksom obranio udarac Vitaića s pet metara, a u 81. Erceg je pucao malo pored vratnice.

Zadar se ovom pobjedom malo odmaknuo od opasne zone i napravio mali korak na putu ostanka u ligi. Split je, pak, ponovno prepustio treću poziciju Slavenu, koji će uknjižiti tri boda protiv Varaždina.





Related Articles

Back to top button