ZadarZadne-Izdvojeno

Zakup mjesta za prodaju izleta – i 40 tisuća kuna!

vijest-slika (2)Za jedno od tri mjesta za prezentaciju brodskih izleta na Branimirovoj obali, početna cijena zakupa iznosi 40 tisuća kuna, dok preostala dva mjesta, Grad Zadar natječajem iznajmljuje po 5 tisuća kuna za cijelo razdoblje do 27. listopada.
Iako se radi o istoj lokaciji i veličini od četiri metra četvornog, nekima je zakup javne površine na Branimirovoj obali, očito bi isplatljiv po tako cijeni koja je u startu bila osam pute veća od početne. Ali nakon dvije godine, taj je zakupac, prema informaciji iz Odjela za upravljanje gradskom imovinom odustao. Ali je ostala visoka cijena zakupa koju je sam ponudio na licitaciji.

„ Početna cijena za zakupe te vrste je 5000 kuna i odredilo ju je Gradsko vijeće. Međutim, prema odluci o davanju u zakup, kada je neki zakupac izlicitirao određenu cijenu, a ne želi nastaviti zakup u idućoj godini, Grad prvi natječaj raspisuje po toj izlicitiranoj cijeni od prethodnih godina. U ovom konkretnom slučaju, u 2013. i 2014. cijena je bila 80 100 kn, pa smo prvi natječaj objavili po toj cijeni, no kako nije bilo zainteresiranih, odnosno najveću ponudu smo dobili na 45 400 kuna, sljedeći natječaj ponavljamo po cijeni za koju je tržište iskazalo interes”, navodi se u obrazloženju Odjela za upravljanje gradskom imovinom.





Related Articles

Back to top button