IzdvojenoZadar

‘Zbog Božidara Longina u posljednji tren su se mijenjale naslovnice Zadarskog lista’

Portal ZADAR News objavio je serijal od šest članaka o zlostavljanju djelatnika Zadarskog lista od strane glavne urednice Hane Radulić i direktorice izdavača te novine, Jasne Rumore. Nakon svakog objavljenog članka, novinaru i glavnom uredniku ZADAR Newsa javljali bi se posrednici i molili da se prestane s objavama koje su istinite i čijim objavljenim činjenicama se bavi Državni inspektorat u Zadru.

Prijetnje novim pamfletima u Zadarskom listu ako ne stanemo s pisanjem

Dobivali smo i izravne prijetnje putem SMS poruka od strane Ivice Suraća, navodnog “predstavnika vlasnika” Zadarskog lista za kojega nam djelatnici te novine tvrde da ih maltretira, zapričava i prijeti otkazom. Sam Surać u svojim porukama djelatnice novine je nazivao polupismenim ljenčugama, više o tome možete pročitati ovdje.

Prijetnje glavnom uredniku ZADAR Newsa novim objavama u Zadarskom listu

Zadarski list tako se prije nekoliko dana bavio potpisnikom ovih redaka i to na vrlo primitivan i nazadan način, a sve s namjerom da difamira novinara koji piše istinu o onome što se u kaotičnoj redakciji događa. Da stvar bude gora, potpisnica pamfleta objavljenog u Zadarskom listu, Hana Radulić Državnom inspektoratu je osobno prijavljena zbog maltretiranja i zlostavljanja.

Surać se hvali kako je “riješio Državni inspektorat” i kako kazni neće biti

I danas nam je preko posrednika poručeno kako će o potpisniku ovog teksta izaći još gori tekst u novini ako nastavimo pisati o Zadarskom listu, mobingiranju djelatnika i prijavama koje obrađuje Državni inspektorat. Sam Surać, koji od nedavno u redakciji s Jasnom Rumorom provodi poveći dio dana kazao je kako je on “riješio Državni inspektorat” i kako kazne za RTD d.o.o., Jasnu Rumoru i Hanu Radulić neće biti. Ipak, iz same institucije doznajemo kako je nalaz odgođen isključivo radi brojnih novih prijava koje je su naknadno zaprimili.

Direktan utjecaj politike  na novinu

Ante Župan

Zbog Božidara Longina mijenjao se izgled naslovnice, izbacivani su se tekstovi kako bi se tekst o njemu ubacio u novinu

I sad ono najbitnije, a to je podatak koji smo dobili od samih djelatnika Zadarskog lista. Božidar Longin, zadarski župan u mandatu dok je direktor Zadarskog lista bio Šenol Selimović, ali i njegova aktualna nasljednica Jasna Rumora, više puta je preko svog posrednika, a nekad i osobno intervenirao kako bi se u novinu objavio tekst o njemu. Inzistirao je i kako najavu teksta treba staviti na naslovnicu.

– Zbog Božidara Longina su se rušile gotove naslovnice i izbacivali uređeni i gotovi tekstovi, on je inzistirao, uglavnom preko Ante Župana, a nerijetko i osobno da se objave afirmativni tekstovi o njemu. Te naručene pamflete uglavnom piše Ante Župan, koji je osobno, također, u više navrata zvao u Zadarski list, čak je birao i sliku Longina koju trebamo objaviti. Sve to se događalo u prošlom direktorskom mandatu Šenola Selimovića koji je bio direktor Zadarskog lista koji je sada fino pospremljen u Zadarsku županiju. To je također osobno odobrio Božidar Longin. Što se Jasne Rumore tiče, nažalost i u njezinom mandatu se intervenira, po potrebi i hvali Longina. Pogledajte samo naslovnice u zadnje tri godine i pobrojite koliko puta smo morali staviti Longina na naslovnicu i sve će vam biti jasno. I nedavno je opet intervenirano za njega od strane Ante Župana. To nema veze s novinarstvom, ali mi to moramo raditi – kažu nam djelatnici Zadarskog lista.

Iako smo u više navrata pokušali doći do Božidara Longina i Ante Župana da se očituju o svemu, to nam, do zaključka ovog teksta nije pošlo za rukom.

NASTAVLJA SE..


Related Articles

Back to top button