Vijesti

Znanstvenici: We are the champions je “najzaraznija” pjesma svih vremena

DANAS kad je glazbena produkcija napredovala pa svatko tko ima nešto novaca može biti glazbenik, iz glazbenih studija izlaze kojekakvi radovi. Neki su vrhunski, neki promašeni, neki pak imaju publiku u vidu najužih članova obitelji dok su neki postali instant hitovi zbog svoje zarazne melodije i teksta. Ne strahujte, nećemo vam predstaviti listu Top 10 najzaraznijih “narodnjaka” već nekoliko najboljih zaraznih pjesama koje su bile i još su hit na radiju.

Blister in the Sun, Violent Femmes

Pjesma koja je bila hit daleke 1983. godine kad je grupa Violent Femmes snimila svoj prvi album i danas je jednako zarazna kao i nekad. Njene nuspojave najčešće su lupkanje nogom o pod u ritmu ili lagano njihanje bokovima. Za one koji misle da je ne znaju, preslušavanje ovog pozitivnog pjesmuljka svakako je preporučljivo.

Lust For Life, Iggy Pop

Uvijek pun pozitivne energije, Iggy Pop snimio je hit “Lust For Life” još daleke 1977. godine koji je objavljen na istoimenom albumu koji je napravio u suradnji s Davidom Bowiejem. Spot je doživio i svoje reizdanje, a ovaj hit nikad nije nestao s radijskih postaja. Upravo taj album do danas je ostao kao najkomercijalnije i najuspješnije izdanje Iggy Popa.

Should I Stay Or Should I Go, The Clash

Iako je Joe Strummer raspustio The Clash te dugo radio na samostalnim projektima, upravo hit “Should I Stay Or Should I Go” ostala je kao jedno od najprepoznatljivijih njegovih glazbenih djela koje rado poslušaju i oni koji sebe ne bi “trpali u isti koš” s pankerima, rokerima, punk-rokerima i inim alternativcima. To ni ne čudi jer pjesma ima jednostavan, ponavljajući, ali uhvatljiv ritam s izvrsnim tekstom.

Friday I’m In Love, The Cure

Kada ste zadnji puta doživjeli da je petak, a da na vašem Facebook Zidu nije bila makar jedna objava pjesme “Friday I’m In Love”? Pjesma koja je postala “dežurna” za svaki petak nastala je 1992. godine i objavljena je na albumu “Wish” britanske rock grupe The Cure. Čak je bila nominirana i za Grammy, a spot je dobio nagradu za najbolji europski glazbeni spot 1992.godine.

Seven Nation Army, White Stripes

Pjesma “Seven Nation Army” Jacka Whitea s albuma “Elephant” snimljena je još 2003. godine, a još uvijek se često može čuti na radiju. Razlog tome je odličan ritam bas gitare i bubnjeva koji se savršeno poklapa s tekstom pjesme.

Do You Want To, Franz Ferdinand

Članovi grupe Franz Ferdinand napravili su zarazni dance rock hit koji je objavljen još 2005. godine na njihovom drugom albumu, “You Could Have It So Much Better”, a pjesmu još uvijek često možete čuti u noćnim kubovima jer je na listi dežurnih “dizalica” na mjestima gdje se okupljaju mladi.

Kids, MGMT

Pjesma MGMT-a “Kids” ima samo devet nota, ali je užasno zarazna. Nakon prvih nekoliko sekundi sviranja već je kasno da promijenite radio postaju jer ste “navučeni” na ritam, a ak ste zaboravili koji, poslušajte je ponovno.

Are You Gonna Be My Girl, Jet

Upravo ovu pjesmu često uspoređuju s hitom Iggyja Popa “Lust For Life”. Ipak, “Are You Gonna Be My Girl” grupa Jet snimila je tek 2003. godine u Australiji. Pjesma je instantno postala hit na radijskim postajama.

Bad Touch, Bloodhound Gang

Pjesma “Bad Touch” Bloodhound Ganga postala je poznata po svom refrenu:”You and me baby ain’t nothin’ but mammals so let’s do it like they do on the Discovery Channel” (“Ti i ja, dušo, nismo ništa drugo nego sisavci pa ‘ajmo radit ono kao što to rade na Discoveryju). Snimljena je 1999. godine, a do danas je ostala hit.

We Are The Champions, Queen

I za kraj smo vam, naravno, ostavili Freddieja Mercuryja i najzarazniju pjesmu ikada, makar prema riječima znanstvenika. Podsjetimo, u studenom 2011. godine znanstvenici su objavili rezultate istraživanja prema kojima je grupa Queen snimila najveći zarazni hit ikad – “We Are The Champions”.





Related Articles

Back to top button