IzdvojenoZadar

ZRILIĆ, LONGIN ILI BIRKIĆ – Zadarski HDZ-ovci danas biraju kandidata za župana

Danas će Županijski odbor HDZ-a odlučiti tko će biti kandidat ove stranke za zadarskog župana na predstojećim lokalnim izborima. Prema informacijama dostupnim Zadarskome listu, ŽO bi se trebao odlučiti za jednog od trojice kandidata: aktualnog župana Stipe Zrilića, koji je već otprije najavio borbu za treći mandat na toj dužnosti, zatim dožupana Božidara Longina te bivšeg v.d. ravnatelja Bolnice, fizijatra dr. Nevena Birkića.

U političkim kuloarima može se čuti da sva tri kandidata imaju dobre izglede, ali s različitim opsegom i dosegom podrške unutar stranke.

Naime, za dr. Birkića se, u razgovoru s dobrim poznavateljima prilika u HDZ-u, može čuti da ga favorizira skupina HDZ-ovaca kojoj pripada Željko Dilber, prijatelj Ante Gotovine. Dr. Birkića navodno podržava i ninska struja u HDZ-u koja je ovoga ljeta bila u otvorenom srazu s predsjednikom ŽO HDZ-a Božidarom Kalmetom.

Mogući kandidat Božidar Longin pak slovi kao kadar koji bi bio primjeren aktualnom profilu HDZ-a kakvog ga definira predsjednik Andrej Plenković, s obzirom da bi svojom političkom fizionomijom i okrenutošću gospodarskim razvojnim temama, predstavljao jedan moderan HDZ.

Tu je, dakako, i aktualni župan Stipe Zrilić koji je već dva mandata na toj dužnosti i – barem načelno – mogao bi imati određenu startnu prednost, naravno ukoliko se u međuvremenu nisu promijenili “odnosi snaga” unutar ove velike stranačke mašinerije.

Foto: Zadarski list





Related Articles

Back to top button