112IzdvojenoZadar

51-godišnjak vozio pijan, bez pojasa, tehničkog i police osiguranja

AKCIJA VIKEND

I ovog vikenda se nastavila pojačana kontrola prometa. Policijski službenici su tako od 14. do 17. srpnja na zadarskim prometnicama utvrdili ukupno 316 prekršaja: 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 66 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježili su i 3 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja zbog vožnje bez tehničkog pregleda te 12 prekršaja zbog nenošenja zaštitne kacige.

– Iz prometa je isključeno 26 vozača i 9 vozila. U tom vremenu dogodilo se 28 prometnih nesreća u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno, naveli su u priopćenju iz PU zadarske.

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u nedjelju, 16. srpnja u 21.50 sati u Zadru u Ulici Marka Marulića zaustavili automobil zagrebačkh registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,13 g/kg upravljao 61-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je danas uz optužni prijedlog prepraćen na kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd prilikom kontrole prometa su jučer, 16. srpnja u 18.30 sati na DC-08 u Biogradu zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 51-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,78 promila. Utvrđeno je kako nije koristio sigurnosni pojas te da je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda i obveznog osiguranja.

Zbog opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnost prometa na cestama, vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv vozača podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznom osiguranju.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button