IzdvojenoZadar

ANKETA – Biramo negativca 2021. godine. Ovo je top 10 kandidata

TKO JE PO VAMA NEGATIVAC GODINE?

[GLASANJE JE ZAVRŠENO 27.12.2021. u 15 sati, a rezultati se nalaze na dnu članka]

Kako se bliži kraj 2021. godine, tako je redakcija portala ZADAR News među svojim čitateljima odlučila napraviti anketu među kojima se našlo devet javnih osoba koje su svojim djelima ili nedjelima obilježili ovu kalendarsku godinu. 

Prvi na listi je neprikosnoveni politički vladar Zadra iz sjene, Božidar Kalmeta. Svi bitniji politički potezi u Zadru i županiji donose u posljednja dva i pol desetljeća donose se uz odobrenje Kalmete i to znaju svi. Zadnja afera u kojoj je sudjelovao bila je ona kada se prije nekoliko mjeseci posred kiše našao sa šeficom Državnog inspektorata Ivom Dunatov i nešto joj prebacivao u automobil. Kalmeta ujedno čeka i pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u aferi Remorker u kojoj je sa Zdravkom Livakovićem i ostalima optužen za isisavanje novca iz državnog proračuna.

Mario Paleka. Najnesposobniji direktor Turističke zajednice Grada Zadra u povijesti “briljirao” je  i u 2021. godini. Nakon što mu je ZADAR News otkrio niz afera, od kupnje skupocjenog bicikla, nepotrebnog trošenja stotina tisuća kuna na iPhone i Samsung Galaxy uređaje sve do objave dokumenta Državne revizije koja je dokazal kako je Paleka radio mimo zakona, istome se nije niti malo uzdrmala stolica, a punu zaštitu dugi niz godina pruža mu njegov politički skrbnik, gradonačelnik Zadra, Branko Dukić.

Božidar Longin cijepio se preko reda protiv koronavirusa početkom godine kada su se u domovima za starije i nemoćne tražile dodatne doze cjepiva. Sebičan i nehuman potez župana naišao je na oštre kritike javnosti. Također, uoči izborne kampanje otkriveno je kako je Longin pretukao i učinio invalidima dvojicu hrvatskih branitelja početkom devedesetih godina dok je bio u Vojnoj policiji.

Ante Rubeša, predsjednik zadarskog ogranka Akcije Mladih koji je u Gradsko vijeće Grada Zadra ušao na listi SDP-a i koalicije Srcem za Zadar digao je ruku za HDZ-ov proračun. HDZ-ov žetončić Rubeša i dalje upravlja opskurnom brvnarom na Sfingi u kojoj se prodaje piće i ne izdaju računi. Rubeši su ugovore potpisali Zvonimir Vrančić, Božidar Kalmeta i Branko Dukić i tako mu omogućili da posjeduje ugostiteljski objekt za svega 19 kuna mjesečno. 

Roko Tadin, nekadašnji potpredsjednik Foruma mladih SDP-a, baš kao i Rubeša, u Gradsko vijeće Grada Zadra ušao je na listi SDP-a i koalicije Srcem za Zadar. I on je kao HDZ-ov žetončić digao ruku za HDZ-ov proračun. Prema komentarima koji su objavljeni pa uklonjeni s društevnih mreža, Tadinu je navodno obećano radno mjesto za dizanje ruke za HDZ-ov proračun. Hoće li popularni Zastavnik nagraditi Tadina za podizanje ručice, ostaje nam za vidjeti.

Nenad Klarić ušao je u Županijsku skupštinu Zadarske županije kao nositelj liste Domovinskog Pokreta. Prebjeg i HDZ-ov žetončić postao je tako što je prešao u HSP dr. Ante Starčević i glasao za sve HDZ-ove prijedloge.

Stipica Radoš bio je ravnatelj Đačkog doma, međutim, utvrđeno je kako je novce od osoba oboljelih od koronavirusa koje je trebao pohranjivati na račun Đačkog doma uplaćivao na vlastiti račun radi čega je u konačnici i smijenjen s ravnateljske funkcije.

Ivica Kero je ravnatelj Srednje škole Biograd na moru. Dao je otkaz profesoricama Zrinki Škari i Anđeli Vulin zbog “iskrivljenog ponašanja” iako niti jedna inspekcija nije pronašla nepravilnosti u radu spomenutih dama. Doznajemo, a o čemu ćemo uskoro pisati opširnije i kako je Kero potrošio hrpu proračunskog novca na puste odvjetnike kako bi spomenute profesorice ostale bez posla.

Branko Dukić. Dovoljno je reći kako Dukić i dalje neda na svog štićenika Marija Paleku. To je sasvim dovoljan razlog zbog čega se zadarski gradonačelnik našao na listi najvećih negativaca.

Jerko Trogrlić službeno savjetuje gradonačelnika Branka Dukića za 16 tisuća kuna mjesečno netto. I to ga vrlo loše savjetuje. I tako već pune četiri godine. Trogrlićev ugovor s Gradom Zadrom koštao je Zadrane 168 tisuća kuna u 2021. godini. Tako će biti sljedeće četiri godine. Pitanje koje zanima mnoge Zadrane je koliko novca Trogrlić vraća gradonačelniku Dukiću.

Pravilo ankete: Osoba koja prikupi najviše glasova smatra se najvećim negativcem u 2021. godini po izboru čitatelja portala ZADAR News.

 

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button