IzdvojenoZadar

Ante Babić 2020. godine novinarima Bajlu i Margetiću otkrio lokaciju na kojoj će pronaći Branka Dukića?

DVOSTRUKA MJERILA KALMETINOG “SVJEDOKA”

Zamjenik zadarskog gradonačelnika Branka Dukića i tajnik predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Božidara Kalmete Ante Babić našao se u optužnici koju je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo protiv novinara Hrvoja Bajla i Domagoja Margetića.

Kalmetin svjedok Ante Babić ujedno mu je i tajnik više od 8 godina, od 2017. je zamjenik gradonačelnika Branka Dukića

Za napomenuti je i podatak kako je Ante Bagbić punih 8 godina Kalmetin tajnik, a u svom iskazu ODO-u kojega objavljujemo, Babić je iznio niz kritika i vlastitih osvrta temeljem kojega je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na čelu s Darijom Padovan Buškulić koja je bliska s Božidarom Kalmetom i Vladimirom Šeksom, napisala strastvenu optužnicu protiv kolege Domagoja Margetića i mene temeljem izmišljene prijave Božidara Kalmete.

Inače, na predmetu novinara Bajla i Margetića radila je i državna odvjetnica čiji je aktualni dečko jedan od najboljih prijatelja Božidara Kalmete. Kada pričamo o dečku državne odvjetnice, valja naglasiti kako se radi o osobi koja je pravomoćno osuđivani diler i kriminalac koji je odležao neko vrijeme u zatvoru. Također, lik je to koji je i u Carini dobio otkaz jer je uhvaćen s prstima u kriminalu.

Iako Babić osobno nije bio svjedok niti jednog događaja koji se opisuju u optužnici koja, usput rečeno novinarima još uvijek nije uručena, Kalmetin tajnik i zamjenik Branka Dukića kao svjedok ODO-a rekao je da je vidio svog šefa Kalmetu koji je zbog svega bio tjeskoban. Kazao je i “kako su se novinari tako ponašali i prije par godina kada su bili parlamentarni izbori”, štogod to značilo. U svom iskazu Babić navodi i kako “nije novinarski posao na takav način postupati i komunicirati”.

Ante Babić novinarima Bajlu i Margetiću 2020. davao je točne lokacije o kretnjama Branka Dukića?

Zapravo će biti jako zanimljivo na suđenju, ako ikad do njega dođe vidjeti što će na upite novinara Ante Babić reći o tome je li moralno da novinari u lipnju 2020. na isti način na jednom gradilištu pristupe Branku Dukiću i intervjuiraju ga i je li to u redu i po pravilima je novinarske struke?

– A čekaj, druže Babiću – tko nam je u to jutro, toga čarobnoga lipnja 2020. dao točnu lokaciju gdje i na kojemu će se gradilištu Branko Dukić nalaziti? Tko nas je usmjeravao kako doći do tog gradilišta i tko nas je potakao da na isti način intervjuiramo Dukića kao nedavno i Kalmetu? Vidiš, Babiću, jer lažeš i jer si pristao biti dio mafijaške hobotnice, tvoja politička karijera je dolaskom na ročište za koje vjerujem da se nikad neće održati – gotova. Žao mi je, što si tražio, to si dobio – objavio je novinar i glavni urednik portala ZADAR News sinoć na svom Facebooku.

Ljudi u HDZ-u ogorčeni su ponašanjem Ante Babića. Je li Branko Dukić zatražio njegovu ostavku?

Prema informacijama dostupnim ZADAR Newsu, na sve ovo jako neugodno su reagirali i Božidar Kalmeta, ali i Branko Dukić, kao i ostali HDZ-ovci. Navodno Babić razmišlja o podnošenju ostavke na mjesto gradonačelnika zbog činjenice da bi uskoro mogli isplivati i drugi kontaminirajući podaci i dokumenti o njegovog ponašanju na ovoj funkciji.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button