IzdvojenoZadar

Ante Babić u rujnu 2023.: “Dijana Vican bit će treća na listi za Sabor, to je želja Božidara Kalmete i AP-a”

"ZABETONIRANO TREĆE MJESTO"

Redakcija ZADAR Newsa izvršila je jučer uvid u internu WhatsApp komunikaciju tajnika Božidara Kalmete Ante Babića, inače i zamjenika gradonačelnika Zadra Branka Dukića i jednog visokopozicioniranog HDZ-ovca iz koje je razvidno i jasno kako je prije nešto više od mjesec dana uhićenoj Dijani Vican bilo namijenjeno treće mjesto na HDZ-ovoj listi za nadolazeće parlamentarne izbore.

Ante Babić

Babić: Kalmeta i “AP” žele Vican visoko na listi za Sabor

Kalmetin tajnik tako u komunikaciji s navedenim HDZ-ovcem istome objašnjava kako je “treće mjesto zabetonirano” i predviđeno za Vican “jer je tako odredio šef Kalmeta”, na što je Babiću odgovoreno s ovim smajlićem: 😲

Izvor s kojim smo razgovarali i čiju smo autentičnost poruka koje je razmjenjivao s Babićem pitem WhatsAppa detaljno provjerili je doista točan i radi se o istom broju Babića kojega imaju i novinari, ali i političar. Babić, naime, dugi niz godina koristi isti broj mobitela. Uvidom u imenik i telefonake brojeve našeg izvora sa stopostotnom sigurnošću smo ustvrdili kako se doista radi o broju kojega koristi Ante Babić.

Tako su se uhićenjem USKOK-a koje se dogodilo ovih dana itekako zakomplicirali planovi Božidara Kalmete koji posljednjih nekoliko mjeseci sa svojim stranačkim kolegama aktivno kroji listu za nadolazeće parlamentarne izbore.

Prva tri mjesta su “zabetonirana”, a Vican je trebala postati Plenkovićeva ministrica

– Kalmeta je odabrao Dijanu Vican zbog nekih odrađenih stvari odrađenih u prošlosti, a i premijer Andrej Plenković inzistirao je da Vican bude visokorangirana. Sjećate se da je Vican bila u najužem krugu kandidata za ministra obrazovanja, ali, eto, nije prošla jer su neki moćniji ljudi izlobirali za Radovana Fuscha – govori nam izvor i pokazuje prepisku s još jednim visokopozcioniranimm državnim dužnosnikom i HDZ-ovcem u kojoj se vidi kako Ante Babić tom drugom HDZ-ovcu objašnjava kako su prva tri mjesta “zauzeta”.

Božidar Kalmeta

Vican je bila osobni odabir Kalmete

I u toj komunikaciji Babić samoinicijativno spominje Vican kao osobni izbor Kalmete i za kraj konverzacije dodaje kako se “bolje u to ne dirati jer se tu ne može ništa jer tako želi zadarski HDZ i vrh državnog HDZ-a”.

– To treba ostaviti tako kako je. Šef i AP žele da ona bude visoko i bit će. O svemu drugom se može razgovarati, ali o prva tri mjesta nikako – napisao je Babić svom stranačkom kolegi.

Konvezacija koju spominjemo u gornjem tekstu između HDZ-ovaca odvijala se u rujnu i listopadu ove godine.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button