ZadarZadne-Izdvojeno

Ante Rubeša podržava prosvjede u BiH i poručuje: Bit ćemo presretni ako bude prosvjeda u Hrvatskoj

Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša
Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša

Nerad, sporost, neznanje i neučinkovitost – tim su riječima, na konferenciji za novinare, opisali rad aktualne Gradske uprave, vijećnici Akcije mladih Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša.

Istaknuli su kako im gradska vlast ne dopušta održavanje konferencija u Maloj vijećnici, a na brojna vijećnička pitanja ne odgovara u zakonskom roku od 15 dana.
Financiranje NK Zadar, te brojnih sportskih udruga – samo su neka od pitanja na koja vijećnici Akcije mladih tvrde da nisu dobili odgovore Gradskih vlasti. Također im je odbijen zahtjev da im se Mala gradska vijećnica ustupi za održavanje konferencija za novinare. Taj čin Pupić Bakrač i Rubeša nazvali su bahatim i nedemokratskim.
“Zasigurno da takve odluke ubuduće nećemo poštovati. Nećemo unaprijed kuvertirati svoje poteze ali dogovorit ćemo se i zasigurno reagirati na pravi način” – rekao je vijećnik Pupić Bakrač.

“Sljedeću press konferenciju ovakvog tipa sigurno ćemo održati u maloj vijećnici grada zadra, bez obzira na njihovu zabranu, a ako dođe do zabrane vi ćete biti tu pa ćete snimiti kako se postupa s gradskim vijećnicima.” – dodao je vijećnik Rubeša.

Vijećnik Rubeša podržao je prosvjednike u Bosni i Hercegovini u njihovoj borbi protiv kako je rekao “kvarnih” političara.

“Imamo istu, sličnu ako ne i goru situaciju ovdje u Hrvatskoj. I nadamo se da će i naš narod jednog dana progledati kao što su progledali njihovi susjedi u BiH. I mi ćemo biti s njima. Ako bude prosvjeda u Hrvatskoj pridružit ćemo se prosvjednicima i bit ćemo presretni, s obzirom na stanje u kojem se nalazimo.”

Borbu protiv totalitarnog sistema kako su nazvali političku situaciju u BiH, u potpunosti podržavaju, a stanje u Hrvatskoj vijećnici Akcije Mladih ocijenjuju puno gorim.





Related Articles

Back to top button