Bastion među najboljim obiteljskim hotelima

Zadarski hotel Bastion jedan je od svega tri hrvatska hotela (uz istarsku Villu Meneghetti i Palaču Lešić Dimitri na Korčuli) koji je postao član prestižne svjetske hotelske grupacije Relais&Chateaux koje okuplja najkvalitetnije svjetske obiteljske hotele i vile, grand chefove i chefove. Tim povodom jučer je u spomenutom hotelu održana konferencija za medije, u okviru koje je menađment Bastiona upoznao javnost s pojedionostima i značaju svog članstva u Relais&Chateauxu.

– Velika je privilegija biti dio prestižne svjetske udruge koja postoji već 60 godina i koja okuplja preko 520 obiteljskih hotela i vila, grand chefova i chefova. Relais&Chateaux članove definiraju jedinstveni standardi izvrsnosti, od karaktera, šarma preko srdačnosti i nadasve gastronomije s naglaskom na autohtonost, naglasila je direktorica Bastiona Mladenka Štura.

Što u svijetu hotelijerstva znači Relais&Chateaux i kakvi će biti odjeci članstva, ne samo za sam hotel, već i cijelu zadarsku turističku sredinu govorila je voditeljica recepcije i prodaje Bastiona Željka Kozulić. Ona je odmah u uvodu svog izlaganja napomenula da je udruženje Relais&Chateaux ove godine poslalo čak 370 timova u obilazak terena i pronalaženje novih članova, u istraživanje koje je rezultiralo sa svega 26 novih članova, uključujući i njihov hotel, što dovoljno govori o vrijednosti njihovog uključenja u ovu svjetsku hoteljersku zajednicu.

– Svugdje u svijetu, jedinstveni u svijetu – njihov je slogan koji jasno reflektira ideju na kojoj počiva udruženje koje ide prije svega u smjeru poštivanja različitosti svake lokacije, istakla je Konzulić, ne zaboravivši spomenuti ni impresivnih 167 000 noćenja koje je prošle godine ostvareno unutar Relais&Chateaux sistema, dio kojeg je sada i hotel Bastion.

Skupu se obratio i direktor TZ Zvonko Šupe koji je rekao da je sanjao o ovakvim hotelima poput Bastiona i da je njegova sreća nemjerljiva.

– Nikada na ovim prostorima nije bilo ovakvih objekata koji dovode goste koji uvažavaju klasu, kvalitetu i standard. Sanjao sam o ovakvim hotelima i moja je sreća nemjerljiva, rekao je direktor TZ.