Boris Artić: “Nećete dobiti ugovor s Ritom Orom, on je poslovna tajna”

Redakcija portala ZADAR News zatražila je danas od Turističke zajednice Grada Zadra kopiju ugovora koji je sklopljen s Ritom Orom. Odgovor nam je brzo stigao. Kazano nam je da se obratimo Športskom centru Višnjik kao organizatoru koncerta. To smo i učinili, ali nam je direktor te tvrtke, Denis Karlović kazao kako se trebamo obratiti TZGZ i Gradu Zadru.

Artić je bio glavni koordinator na sastancima između predstavnika Grada Zadra, ŠC Višnjik i TZGZ

Kako smo se već obratili TZGZ koja nas je preusmjerila na ŠC Višnjik, a oni na Grad Zada, obratili smo se zamjeniku pročelnika Ureda gradonačelnika Grada Zadra i u slobodno vrijeme voditelj HDZ-ove kampanje kada su u pitanju lokalni izbori, Borisu Artiću koji nam je kazao kako nam ugovor između Turističke zajednice Grada Zadra i tvrtke kojoj je plaćen iznos za koncert Rite Ore neće biti dostavljen.

– Nije istina da je itko ikome iz gradske uprave, pa tako ni ja osobno, zabranio dati na uvid medijima podatke vezane uz koncert. Štoviše, ŠC Višnjik kao organizator koncerta u najkraćem mogućem roku izvijestio je javnost o svim traženim informacijama, troškovima i prihodima, pa tako i o iznosu od 1,7 milijuna kuna koji se odnosi na troškove za izvođačicu.

Grad Zadar nije potpisnik ugovora koji spominjete i ne raspolaže traženom informacijom, a kako smo upoznati od organizatora koncerta, ugovor je poslovna tajna, kao što su već naveli u odgovorima na iste upite drugih medija – kazao nam je Artić, ali je zaboravio kazati da je na sastancima na kojima je prisustvovao kao koordinator između Grada Zadra, ŠC Višnjik i TZGZ promovirao ideju kako od javnosti treba sakriti traženi ugovor.

I tako, koncert koji je masno preplaćen i čije dugove (730 tisuća kuna) će platiti građani Zadra i dalje ostaje obavijen velom tajne. Navodno bi ugovor, kada bi bio objavljen mogao otkriti neke druge veze o kojima danima bruji Kalelarga. O čemu se točno radi, ako je vjerovati Artiću, građani Zadra nikad neće doznati.