ZadarZadne-Izdvojeno

Božidar Kalmeta nastavlja s uhljebljivanjem u Gradsku upravu: Zaposlit će “Predstojnika Ureda gradonačelnika” unatoč desetorici zaposlenih na sličnim funkcijama!

kalmetaGradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta, nastavlja sa novim zapošljavanjem nepotrebnih uhljebljenika u upravu Grada Zadra. Tako je, prema najavama, raspisano sedam javnih natječaja od kojih i je jedan za mjesto pročelnika Upravnog odjela komunalnih djelatnosti. Na taj posao bi, prema pisanju lokalnog portala 057info, trebala biti primljena Ivana Vanjak, aktualna v.d. gore spomenute funkcije, dok je bivši pročelnik Jure Zekanović postao “savjetnik specijalist”, ma što god to značilo.

Nepotrebno zapošljavanje

I onda dolazimo do totalnog apsurda, a to je javni natječaj kojega je raspisala pročelnica Ureda Grada Zadra, Mirjana Zubčić. Naime, Gradu zadru nužno je potreban još jedan zamjenik u spomenutom uredu. Taj zamjenik radit će zajedno sa Borisom Artićem, također zamjenikom Mirjane Zubčić. No, krenimo dalje. Taj netko, koga se izabere bit će, pazite ovo, predstojnik Ureda gradonačelnika.

Neisplata socijale

Unatoč činjenici kako je Grad Zadar u ogromnim dubiozama, kako se socijalnim slučajevima mjesecima ne isplaćuju zakonom osigurana sredstva, gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta se odlučio još malo pripomoći sve one kojima je posao obećao.

Ogroman broj uhljebljenika raste iz dana u dan

Da cijela priča oko novog predstojnika Ureda bude apsurdnija, ovo su samo neki od zaposlenika koji “rade” identičan ili gotovo isti posao koji će novi predstojnik “raditi”:

  • Mirjana Zubčić
  • Boris Artić
  • Ivana Dadić
  • Mirjana Dragičević
  • Irina Petani
  • Nada Zorić
  • Mirjana Sačić
  • Marina Mihovilović Pajkin

Mirjana Zubčić skrivala ugovore Ane Lovrin i Grada Zadra pa se posula pepelom

Kao šlag na tortu dodat ćemo i jednu informaciju kako Ured gradonačelnika, raznorazni uredi za odnose s javnošću i tko zna čega sve ne, kad im se postavi pitanje, uglavnom ne odgovaraju u zakonskom roku jer im se naprosto “ne da”. Posljednji primjer imali smo u slučaju Ane Lovrin, kada pročelnica Mirjana Zubčić ZDNews.hr-u preko Ivane Dadić, nije htjela dostaviti kopiju ugovora Ane Lovrin i Grada Zadra, pa se u cijelu priču na koncu umiješala Anamarija Musa, prva hrvatska povjerenica za informiranje. Tada je pročelnica Zubčić dobila jezikovu juhu, a ugovori Ane Lovrin i Grada Zadra dostavljeni su ZDNews.hr-u, te su javno objavljeni.

Arogantna i nesposobna – Marina Mihovilović Pajkin

Nikako ne bi trebalo preskočiti i najtemperamentniju od gore navedenih, Marinu Mihovilović Pajkin, koja, osim što je vrlo arogantna i nekomunikativna, očito ne radi svoj posao kako treba, pa umjesto nje neki drugi zaposlenici moraju odrađivati dupli posao. Nekolicina novinara u posljednje vrijeme požalila se kako Mihovilović Pajkin vrlo arogantno i nekorektno razgovara s novinarima, a često i ne barata točnim informacijama pa je se mora ispravljati.

Što ih je više to su sporiji i nesposobniji

Bilo kako bilo, očito je da će se u mandatu Božidara Kalmete raznorazni Uredi gradonačelnika, Uredi za informiranje, odnose s javnošću i tko zna čega sve ne, konstantno puniti stranačkim uhljebima, dok će pristup informacijama građanima i medijima, kao što je i sad slučaj, biti težak i spor.





Related Articles

Back to top button