IzdvojenoZadar

Božidar Longin dobio ‘mig’ iz Zagreba: “Možeš krenuti na Kalmetu”

HOĆE LI SKUPITI HRABORISTI I KRENUTI U BITKU?

Zadarski župan Božidar Longin uskoro će donijeti odluku hoće li se kandidirati za predsjednika Županijskog odbora zadarskog HDZ-a, informacija je ovo koja je ZADAR Newsu potvrđena iz više HDZ-ovih izvora, onih u Zadru, ali i onih u Zagrebu.

Prema raspoloživim informacijama, Login, koji je u stalnom i direktnom kontaktu s predsjednikom HDZ-a i premijerom Andrejom Plenkovićem dobio je ključan ‘mig’ i samo je na njemu konačna odluka hoće li krenuti u bitku protiv Božidara Kalmete i njegove lokalne ekipe rasprostranjene po cijeloj županiji.

Božidar Longin potvrdio kako se puno ranije za novi mandat dogovorio osobno s Andrejem Plenkovićem

Longin je zaobišao Županijski odbor i dobio potporu Plenkovića za novi mandat. Time se i hvali

A da Kalmeta više ne uživa povjerenje vrha svoje stranke ZADAR News je pisao u više navrata citirajući visoke izvore iz same stranke. Konačno, i sam Longin izjavio je uoči lokalnih izbora u svibnju u intervjuu za Diadora TV kako je za novi mandat dobio potporu Zagreba i predsjednika stranke Plenkovića, čime je, o čemu smo također pisali, preskočen Županijski HDZ u Zadru pa je tako Plenković iz Šibenika najavio kako će kandidati za gradonačelnika i župana biti Branko Dukić i Božidar Longin bez da je o tome odlučivao Gradski odbor i Županijski odbor zadarskog HDZ-a.

Zadarski župan Božidar Longin cijepio se preko reda

Iako se cijepio preko reda i objavljeno je da je premlaćivao hrvatske branitelje, to ga nije omelo i osvojio je novi mandat

Unatoč činjenici kako mu je uoči izbora izbila afera ‘Kundak’ u kojoj su objavljeni dokumenti kako je ranih devedesetih premlaćivao mlade hrvatske vojnike, kao i podatak da se cijepio preko reda to ga nije omelo da obnovi mandat župana.

Marjana Botić prijavila Božidara Longina zbog premlaćivanja hrvatskih vojnika 1991. godine, zatražila je i policijsku zaštitu

‘Knadidirat će se jedino ako mu Kalmeta ne bude protukandidat’ 

Iako Longin ovih dana nije bio dostupan za izjavu na ovu temu, njegovi najbliži suradnici govore nam kako je spreman za konačan obračun s Kalmetom, a hoće li u bitku krenuti, ipak će sam odlučiti.

– Potporu Zagreba, potporu velikog broja ministara s kojima je također gotovo na dnevnoj razini u kontaktu ima, jedino je pitanje ima li hrabrosti krenuti na Kalmetu. Potporu, ponavljam, ima. Ali ta potpora nije potpora lokalnih ogranaka i organizacija, ta potpora dolazi iz Zagreba. Longin jako loše kotira među lokalnim HDZ-ovcima i pitanje je kako bi njegova kandidatura prošla, pogotovo ako uzmemo u obzir da za njega na posljednjim izborima nisu glasali ni HDZ-ovci. Veliki broj HDZ-ovaca glasao je za Ivu Žuvelu i to vam je točno. Dakle, ako bi Longin krenuo u borbu protiv Kalmete, krenuo bi u borbu koju će sigurno izgubiti. A ako Kalmeta ne bude kandidat, na čemu Longin već neko vrijeme radi, onda, ako je jedini kandidat nema što izgubiti – tvrdi nam visokopozicionirani HDZ-ovac.

‘Longin je kukavica, nema hraboristi da krene u bitku protiv Kalmete. Lokalni HDZ ga ne podržava’

I druga osoba s kojom smo pričali napominje kako bi Longin ‘polomio zube’ ako bi krenuo u bitku s Kalmetom.

– Ima Kalmeta ohoho toga protiv Longina, a istine radi, ima i Longin dosta šporkoga o njemu. Ali, definitivno, ako bi išli 1 na 1, Kalmeta bi ga pojeo prije serviranja doručka, tako da ta opcija Longinu sigurno ne igra. On Kalmetu ne voli i to svi mi u HDZ-u znamo. Gdje god se Longin pojavi, kao pas kad zapiša ugao nekog prostora, tako i on govori o Kalmeti, kao vrlo narcisoidnom političaru koji se boji da bi ga neko mogao nadmašiti. A zapravo su obojica narcisoidni i za HDZ je jako loše to što oni predstavljaju nešto, odnosno išta u zadarskom HDZ-u. Osobno mislim da je Longin kukavica i da će i dalje nastaviti tračati Kalmetu gdje god stigne i da neće imati hrabrosti kandidirati se protiv njega. Ići će u tu borbu jedino i isključivo ako bude jedini kandidat, to vam je sigurno, a sve ostalo su naklapanja. Kalmeti se najviše zamjera gubitak izbora za Gradsko vijeće i loš rezultat u Županijskoj skupštini – tvrdi naš izvor iz HDZ-a

Sve u svemu, ostaje za vidjeti je li Longin spreman ići putem kojim su zakoračili jedino Reno Sinovčić i Tomislav Ćurko.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button