ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Budućnost iskoristila pad Zadrana i odnijela bodove u Podgoricu

image15. kolo ABA lige nije bilo sretno za Zadrane. U KC Krešimir Ćosić ugostili su momčad Budućnosti, međutim nisu uspjeli konkretizirati solidnu igru kroz tri četvrtine te su na kraju upisali poraz 64:57…

Dok je bilo snage i koncentracije, Zadar je bio posve ravnopravan protivnik favoriziranim Podgoričanima te su bili u igri za pobjedu. Međutim posljednja četvrtina je bila loša, posebno u napadačkom dijelu gdje nije bilo nikakvih rješenja i Budućnost je odnijela na kraju ipak zasluženu pobjedu.

Zadrani nisu loše ušli u utakmicu i dobro su se držali sve do završnice prve četvrtine kada Budućnost po prvi put u susretu uspijeva stvoriti prednost i odvojiti se.

U 16. minuti Podgoričani su bili na već osjetnijih 28:20 da bi nakon trice Šehovića po prvi put na susretu dostigli i dvoznamenkastu prednost 31:21.

Ipak, u završnici prvog dijela Zadar se probudio, u dobrom svjetlu se predstavio novopridošli Bennett Davis i domaćin je uspio na odmor otići s već “ugodnijim” zaostatkom 37:33.

U drugom dijelu Zadar je spriječio bijeg gostiju i potpuno je uhvatio priključak tri i pol minute prije kraja treće dionice kada je Toni Dijan ubacio oba slobodna bacanja za 44:44, no najzaslužniji za povratak Zadrana bio je Marko Šutalo koji je u kratkom roku ubacio dvije trice i dva slobodna bacanja.

U posljednju četvrtinu ušlo se s malom prednosti Zadra 47:45, pokušao je Šutalo odmah tricom odvesti Zadar do ugodnije prednosti, ali nije pogodio i u narednim minutama igralo se s dosta grča i pogrešaka i krivih odluka na obje strane.

U takvoj igri se ipak bolje snašla Budućnost koja je uspjela preokrenuti priču i na tri i pol minute do kraja doći do vodstva 60:53 zahvaljujući dobroj obrani koja je potpuno zaustavila napad u tim trenucima bezidejnih domaćina.

Više od pet minuta Zadrani nisu ubacili niti poen dok crnu seriju nije prekinuo Sobin polaganjem za 60:55, odmah nakon toga je Sobin blokirao Popovića na polaganju, a Dijan je propustio priliku vratiti Zadranima nadu promašivši oba slobodna bacanja. To je odmah kaznio tricom Suad Šehović i umjesto smanjenja na minus tri, Budućnost je pobjegla na 63:55.

Završilo je 64:57 za Podgoričane koji su u posljednjoj četvrtini iskoristili potpuni pad Zadrana i na kraju zasluženo uzeli pobjedu.

Najbolji u gostujućim redovima bili su Suad Šehović s 13 poena (5/10) i 11 skokova te Andrija Popović s 11 poena (5/11). U domaćim redovima Marko Šutalo je ubacio 14 poena (4/11), a Josip Sobin 13 poena (6/10) uz osam skokova.





Related Articles

Back to top button