112IzdvojenoZadar

VIDEO – Požar na Poluotoku konačno je stavljen pod kontrolu

U centru Zadra, u zgradi na Narodnom trgu, buknuo je danas u 11.15 požar protiv kojega se vatrogasci satima bore. Požar je izbio u jednom stanu te je zahvatio još nekoliko stanova i poslovnih prostora te potkrovlje.

Vatrogasci su obuzdali širenje vatre na prvom i drugom katu, ali plamen još uvijek tinja i širi se među drvenom konstrukcijom zgrade iz 14. stoljeća, potvrdio je Željko Šoša, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadar, javlja N1.

Zapovjednik Javne vatrogasne postojbe Zadar Željko Šoša rekao je da su vatrogasci oko 11.20 sati zaprimili dojavu da gori zgrada na Narodnom trgu.

“Kad smo došli za nekoliko minuta, na nekoliko prozora je izbila vatra. Gore tri, četiri stana. Dosta je bilo unutra smeća i svega. Dosta je teško ugasiti požar s obzirom na to da su stare grede. Iako mi zaustavimo u jednom, greda gori i prelazi u drugi stan. Trebalo bi presjeći grede, a ako se presječe greda, pada sve”, rekao je Šoša.

“Dečki će raditi, nema problema. Po nekoliko sati rade. Nemoćni smo u nekim stvarima. Sve to stropovi i grede i to gori iznutra”, pojašnjava.

Šoša je rekao da se na prvoj zgradi koja je izgorila urušio krov.

“Ugrožen je praktički cijeli polutorok. To je jedna požarna zona. Zasad nam pomoć ne treba, radimo ono što se može. Greda gori u zidu i prelazi u drugi stan”, ističe Šoša.

Podsjetimo, oko 11:15 zadarska policija zaprimila je dojavu o požaru u stanu na drugom katu, na poluotoku u Zadru u Ulici Mihe Klaića.

“Upućene su žurne službe i u tijeku je gašenje požara”, rekli su iz PU zadarske te dodali da prema prvim informacijama nema ozlijeđenih.

Vatra je zahvatila i atelje poznatog zadarskog fotografa Željka Maričića. “Otišao sam kući, zvali su me da mi gori atelje. Sve je uništeno”, rekao je te dodao da se ne sjeća je li što ostavio u prostoru.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button