Capital ing projektira hitni prijem

Hitni bolnički prijem, koji će se graditi u prizemlju zgrade Interne na mjestu stare bolničke kuhinje, projektirat će zagrebačka tvrtka Capital ing. Riječ o tvrtki kojoj je zadarska Opća bolnica povjerila i projektnu dokumentaciju za novu zgradu Zaraznog odjela.

Dr. Dario Nakić, ravnatelj Opće bolnice Zadar, podsjeća da je osnivanje hitnog bolničkog prijema još prije tri godine od hrvatskih bolnica zatražilo tadašnje Ministarstvo zdravlja u sklopu reforme Hitne medicinske pomoći. Od hitnog bolničkog prijema, prema tadašnjim najavama, bit će izuzeti jedino pedijatrijski, ginekološki i psihijatrijski slučajevi.

– Izradnjom nove bolničke kuhinje oslobodio se prostor u prizemlju zgrade Interne. Na tom mjestu uredit ćemo hitan bolnički prijem, za koji će projektnu dokumentaciju izgraditi zagrebačka tvrtka Capital ing, kaže dr. Nakić, dodajući da će se hitni bolnički prijem uređivati nakon što se izgradi nova zgrada Zaraznog odjela.

Novi objekt u krugu zadarske Opće bolnice radit će se na prostoru gdje je sada zgrada u kojoj su smješteni Zarazni i Kožni odjel. Kako je zgrada u derutnom stanju, planirano je njezino rušenje i gradnja novog objekta u kojem će mjesto naći Odsjek za pulmologiju, Zarazni i Dermatološki odjel te novi Onkološki odjel s radioterapijom i ležećim mjestima. Tim potezom riješit će se Odjel za pedijatriju koji će dobiti na prostoru odlaskom plućnih bolesnika, ali i radioterapija kod malignih bolesti koju do sada zadarska bolnica nije imala. Nova zgrada mostom će biti povezana s Poliklinikom.