IzdvojenoZadar

Darija Sinovčić: Predložit ću gradonačelniku sazivanje hitne sjednice Upravnog vijeća Zadarskog sporta; Ana Buljat: Ne znam tko me izabrao u UV, kada ni koliko mi traje mandat

CIRKUS

Nakon što je u Javnoj ustanovi Zadarski sport izbio poveći skandal kojega je otkrio ZADAR News, razgovarali smo s predsjednicom Upravnog vijeća te ustanove Darijom Sinovčić koja nam je obećala kako će gradonačelniku Zadra, Branku Dukiću predložiti hitno sazivanje sjednice Upravnog vijeća na kojemu bi trebalo biti riječi i o nakaradnom ponašanju ravnatelju spomenute ustanove, Jurici Dilberu.

Dilber je, naime, na kraju se ispostavilo, bez ikakvog razloga i obrazloženja skinuo 10% od plaće šestorici djelatnika među kojima su i dragovoljci Domovinakog rata, ali i invalidi.

Prema riječima zaposlenika, Dilber mjesecima ne dolazi na posao, ali djelatnike terorizira preko svojih podčinjenih i taj teror traje godinama.

– Pročitala sam što se događa, ali nisam detaljno upoznata sa situacijom pa ću gradonačelniku predložiti da sazove izvanrednu sjednicu Upravnog vijeća. Nakon toga ćemo biti pametniji – kazala nam je Darija Sinovčić.

Kontaktirali smo i članicu Upravnog vijeća koja je odlukom ravnatelja Jurice Dilbera svojim kolegama, djelatnicima, skinula 10% od plaće iako je znala da je odluka o skidanju s plaće, kao i opomene koje su djelatnici primili mimo Zakona o radu. 

Kako doznaje ZADAR News, Buljat nikad nije izabrana od strane djelatnika u Upravno vijeće.
A da je tako, donekle potvrđuje i sama zbunjena Buljat koja nam nije znala odgovoriti na upit do kad joj traje mandat.

– Nemam pojma, valjda do 2024. ili 2025. godine, govori nam Sinovčić na konkretan upit do kad joj traje mandat.

Pitali smo je i tko je i kada u ime djelatnika Zadarskog sporta izabrao u Upravno vijeće. Ni na to nam Sinovčić nije znala odgovoriti.

– Ne znam, pošaljite ki e-mailom upit. Otlud vam moj broj? – pitala nas je Sinovčić i tu je razgovor završio. Gospođi smo se zahvalili i izvijestili je kako ćemo njenu izjavu autentično prenijeti.

U međuvremenu smo doznali kako je gradonačelnik Branko Dukić obavio razgovor s Juricom Dilberom kazavši mu kako se tako ne smije ponašati. Navodno bi se djelatnicima drugi tjedan trebao vratiti nepravedno skinuti iznos natrag na račun.

Međutim, izmaltretiranim djelatnicima Zadarskog sporta to nije dovoljno. Oni, ali i oni koji nisu dobili opomene, traže smjenu Jurice Dilbera za kojega tvrde da imaju materijalne dokaze o zlouporabi svoje dužnosti. Među djelatnicima se spominje i prijava USKOK-u i policiji, a što će od svega biti realizirano, ostaje nam za vidjeti.

NASTAVLJA SE..





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button