Dewayne Reed ekskluzivno za ZDNews: Spreman sam!

Novi razigravač Zadra, Dewayne Reed sletio je u Zračnu luku Zadar nešto iza 22 sata (petak, 9. ožujka). Reed je bio vrlo susretljiv te je odvojio nekoliko minuta kao bi nam odgovorio na nekoliko pitanja. U kratkom razgovoru smo doznali kako Reed zna ponešto i o zadarskim navijačima, Tornadu. Kazao nam je da je čuo kako Zadrani imaju dobru navijačku bazu. Na kraju razgovora, Reed je pozdravio sve čitatelje ZDNewsa, pa vam, eto, ovom prilikom prenosimo njegove pozdrave!

Igrali ste na Cipru gdje ste imali dosta dobre brojke. Što možete reći o svojoj igri?

– Igrajući na Cipru stekao sam dosta dobro iskustvo. Iako možda na prvi pogled ciparska liga ne djeluje atraktivno, morate znati da je u samoj ligi bilo dosta kvalitetnih igrača i da je bilo dosta teško nametnuti se. Kao i uvijek, davao sam sve od sebe da se nametnem treneru, odnosno da pomognem svojoj momčadi. Najiskrenije se nadam da ću se i u Zadru nametnuti treneru i da će klub imati koristi od mene.

Što znate o Zadru?

– Kad sam bio u Apoelu, razgovarao sam s jednim igračem o svojoj budućnosti. Pitao me gdje idem, a ja sam mu odgovorio u Zadar. Rekao mi je o tome kako je Zadar nastupao u NLB ligi, ali je iz nje ispao. Za sad ne znam puno o Zadru. Preko interneta sam pročitao nekoliko zanimljivih tekstova o gradu, pogledao sam nekoliko fotogalerija i jedino što mogu reći je to da se Zadar čini lijepim gradom. Također, znam da Zadar ima dobru navijačku bazu.

Zadar ove godine ima dosta problema na razigravčkoj poziciji, jeste li vi spremni preuzeti ulogu prvog ‘playa’?

Jesam, spreman sam za igru. Samo, imao sam dug let i trebat će mi malo vremena da se odmorim, ali što se same igre tiče, fizički i mentalno sam spreman. Jedva čekam da upoznam svoje nove suigrače i da zaigram za prvu momčad. Čuo sam da osim mene dolazi i Abdulahi Kuso, centar.

Zašto baš Zadar?

– Sportski direktor i trener su htjeli da dođem. Treba vidjeti kako će se situacija odvijati. Iskreno se nadam se da ćemo se vratiti u Regionalnu ligu. Ako se to i dogodi, što je velika želja svih u klubu i oko njega, ne bih imao ništa protiv da i dogodine zaigram za Zadar, naravno, ukoliko obje strane budu zadovoljne – kazao je za kraj Reed.