IzdvojenoZadar

Dilber u Upravno vijeće ubacio novog nelegitimnog člana, Dukić mu poručio: Podnesi ostavku

DRAMA

Javna ustanova Zadarski sport ima novog, četvrtog člana Upravnog vijeća i drugog izabranog protupravno, vijest je ovo koju su ZADAR Newsu potvrdili djelatnici ZS-a.

U ponedjeljak je, naime, u režiji ravnatelja na odlasku održan protupravni izbor novog člana Uoravnog vijeća iz redova radnika na kojemu je s većinom glasova izabran Ante Mirkov.

Kako je Ana Buljan i dalje nelegitimna članica Upravnog vijeća, koja je nelegalnu naknadu primala više od tri godine, Mirkov je, nakon što je to otkrio ZADAR News, po hitnom postupku izabran kao novi predstavnik radnika u, također nelegalnom Upravno vijeću ZS-a.
Za podsjetiti je i podatak kako je Državni inspektorat u Zadru dokazao kako je Buljat više od tri godine primala protupravnu naknadu temeljem odluke Jurice Dilbera, a istu radnici nikad nisu izabrali u Upravno vijeće. Shodno tome, Državni inspektorat prijavio je Općinskom sudu u Zadru Juricu Dilbera zbog gore navedenoga, ali i brojnih drugih kršenja radničkih prava.

Također, kada govorimo o nelegitimnosti Dilbera kao ravnatelja, valja podsjetiti kako je isti postao ravnatelj temeljem odluke nelegitimnog Upravnog vijeća u kojemu je bila nelegitimno izabrana Ana Buljat pa je samim time i izbor Dilbera nakon nelegitimnog i nepostojećeg “izbora” Ane Buljat u Upravno vijeće bio nelegitiman, kao i sve odluke Upravnog vijeća koje su donesene od dana kada je Buljat postala nelegitimni član UV-a.

Kako neslužbeno doznajemo, gradonačelnik Branko Dukić ponudio je Dilberu opciju da sam odstupi, što je on odbio. Iz Grada Zadra također smo doznali kako bi Dilber, koji je odbio sam odstupiti, uskoro trebao biti smijenjen, a za vršitelja dužnosti ravnatelja bit će izabran jedan od djelatnika Zadarskog sporta shodno svojoj stručnoj spremi.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button