Diler pao sa 100 tisuća kuna vrijednom drogom

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Zadra kojeg se sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Njega su policajci u četvrtak u večernjim satima zatekli u Smilčiću, u trenutku dok je iz skrovišta uzimao paket s 250 g marihuane.

Policija je imala spoznaje da se u napuštenim kućama u Smilčiću ‘buksa’ marihuana za preprodaju te je napravila zasjedu i zaskočili 31-godišnjaka u nezgodnom trenutku po njega.

– Uzeo je jedan paket i ugledao policiju te se dao u bijeg s motociklom. Pokušao se riješiti droge, no vrlo brzo je uhićen. Naknadno su u blizini tog mjesta policajjci pronašli još dva pakiranja marihuane težine oko 100g i vreću s oko 1 800 g marihuanekazao nam je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan koji potvrđuje kako je počinitelj od ranije poznat policiji.

Pronađena droga ukupne težine više od dva kilograma, čija se vrijednost procjenjuje na oko 100 000 kuna, kao i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge su mu oduzeti, a nakon istraživanja priveden je pritvorskom nadzorniku.