Dominik Mavra u Splitu

Član zlatne juniorske reprezentacije s prošlog EP-a u Litvi i donedavno član Zagreba Dominik Mavra u nastavku sezone igrat će za splitske Žute, zajedno sa svojim sugrađaninom Tonijem Dijanom.

Mladi razigravač u ugovoru ima klauzulu prema kojoj Splićani mogu na ljeto otkupiti njegov ugovor s momčadi iz Trnskog ukoliko zadovolji zahtjeve splitske struke. Član Zagrebove juniorske osovine (Šarić-Hezonja-Mavra) prethodne dvije godine ovu je sezonu započeo u Pepinsteru, ali se vrlo brzo odlučio vratiti u Trnsko. No, kod trenera Danijela Jusupa prednost je već stekao Amerikanac Mike James, te se Mavra (u dogovoru s čelnicima Splita i Zagreba) brzo odlučio prihvatiti ponudu s Gripa.

“Ne možemo se upuštati u dovođenje nekih skupih igrača, a dovođenjem Mavre željeli smo se pojačati na mjestu gdje smo vrlo ‘tanki’. Riječ je o jednom od najtalentiranijih naših mladih reprezentativaca kojima su vrata Splita uvijek otvorena, Mogao bi biti u sastavu u subotu protiv Cedevite” – rekao je sportski direktor i igrač Nikola Vujčić najavivši da Žute dva dana nakon Cedevite čeka u Osijeku još jedno gostovanje. Osječki Sokol ugostit će Split u utakmici četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića.