IzdvojenoZadar

Dukić bez Kalmetine podrške, Svemir Bašić potvrdio kandidaturu, u borbu za šefa zadarskog HDZ-a idu Šime Erlić, Dario Nakić i Ante Babić?

Izbori za predsjednika gradskog ogranka zadarskog HDZ-a trebali bi se održati u dogledno vrijeme, pa su tako počele sve glasnije špekulacije o tome tko bi na toj funkciji trebao naslijediti aktualnog predsjednika Josu Nekića koji se, vjeruju u toj stranci, neće opet kandidirati za istu funkciju.

– Nije izgledno i ne bi bilo dobro da se Nekić opet kandidira za predsjednika, pa će on u alternativi, ako se ne kandidira, vjerojatno, odnosno gotovo sigurno podržati Šimu Erlića, aktualnog tajnika županijske organizacije. Iz drugog tabora, onoga koji ne podržava Josu Nekića pojavit će se vjerojatno Svemir Bašić, bivši gradski vijećnik i nekadašnji tajnik gradske organizacije i vjerojatno Dario Nakić koji je ionako opterećen aferama, pa mu ne bi bilo najpametnije da se uopće kandidira. Spominje se i Ante Babić, aktualni zamjenik gradonačelnika, ali i Branko Dukić koji, ako je vjerovati ljudima iz te stranke nema podršku Božidara Kalmete ukoliko bi krenuo u borbu za predsjednika. Uglavnom, čeka nas veselo razdoblje kada je u pitanju zadarski HDZ – kazao je za ZADAR News izvir iz te stranke.

Šime Erlić misli da je Joso Nekić bio dobar predsjednik

O svemu ovome razgovarali smo sa Šimom Erlićem koji u razgovoru za naš portal nije isključio potencijalnu kandidaturu.

– Vidjet ćemo, ne isključujem tu opciju, ali je ne mogu zasad ni potvrditi. Čuo sam i ja da se spominje Ante Babić kao potencijalni kandidat, ali o svemu tome odlučit ćemo na tijelima stranke. Zasad ne mogu puno reći, ali mogu potvrditi da je Joso Nekić dobro radio svoj posao kao aktualni predsjednik gradske organizacije. Treba vidjeti i hoće li on ići u utrku za novi mandat – kazao nam je Erlić.

Erlić o Bašiću sve najbolje

Kada smo mu spomenuli eventualnu kandidaturu Svemira Bašića, Erlić je o njemu pričao vrlo afirmativno.

– Svemira poznam s Kalelarge i o njemu imam jako dobro mišljenje. Znamo se cijeli život i kroz stranačko djelovanje i stvarno nemam što loše reći o tom čovjeku. Znamo se jako, jako dugo, čujemo se, vidimo se – kazao je Erlić.

Dukić bez podrške Kalmete

Interesantno, Erlić u niti jednom trenutku razgovora za naš portal nije spominjao Branka Dukića, aktualnog gradonačelnika koji, ako je vjerovati ljudima bliskima Božidaru Kalmeti, predsjedniku županijskog HDZ-a, ne uživa njegovu podršku.

Dario Nakić htio je ukinuti hitni program za oboljele od raka

– Branko neće proći i mislim da ne postoji gotovo nikakva vjerojatnost da se on kandidira za predsjednika gradske organizacije. Zašto je tako, ne znam. Dario Nakić također vuče hipoteku iz svog jako lošeg ministarskog mandata. Pa Nakić je htio ukinuti hitni program za oboljele od raka i to definitivno nije nešto s čim bi itko trebao ići pred javnost – kazao je drugi izvor iz vodeće zadarske stranke za naš portal.

Svemir Bašić jedini potvrdio kandidaturu

U kratkom razgovoru za ZADAR News, Svemir Bašić potvrdio je kako će se kandidirati za predsjednika gradskog HDZ-a, ali na dodatna oitanja zasad nije htio odgovarati. 





Related Articles

Back to top button