Dvije maloljetnice provaljivale u kuće i stanove na zadarskom području

Zbog osam provala na zadarskom području u PU zadarskoj su završile dvije maloljetnice, hrvatske državljanke u dobi od 15 i 16 godina.

– Njih se sumnjiči da su, u protekla dva mjeseca provaljivale u stanove i kuće iz kojih su otuđivale novac, zlatninu i druge vrijedne predmete vrijedne pedesetak tisuća kuna. Prema maloljetnicama državnom odvjetništvu za mladež podnijeto je posebno izvješće zbog teških krađa, kazao nam je Elis Žodan iz PU zadarske.

Kako smo doznali, radi se o dijelu veće skupine lopova koja je ovoga ljeta ‘ordinirala’ na području cijele Dalmacije, ali i Istre. U skupini lopova bilo je i dvoje Zadrana, 21-godišnjak i 19-godišnjakinja koji su u Zadru obili dva stana i odnijeli razne vrijednosti, a u suradnji s drugim policijskim upravama došlo se do podataka i o krađama na području okolnih županija.

– Sumnja se da su od 11. do 30. kolovoza provalili u sedam i pokušali provaliti u pet stanova na području Splita, Makarske i Zadra. Otuđili su veću količinu nakita i novca, a ukupna materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 80.000 kuna. Protiv njih je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje da su počinili navedena kaznena djela, te su dovedeni pritvorskom nadzorniku, kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Putujući lopovi su i ovoga ljeta izazvali dosta problema na obali, a kako smo doznali, policijske uprave su se povezale i uhvaćene lopove povezuju i s drugim provalama. Maloljetnice koje su uhvaćene bile su i početkom ljeta na obradi u Puli zbog nekoliko provala i krađe.