112IzdvojenoZadar

EKSKLUZIVNI VIDEO: Uvala Jazine puna je velikih naftnih mrlja, reakcije Lučke kapetanije nema

Redakcija portala ZADAR News u posjedu je video snimke na kojoj se video ogromne naftne mrlje, a koje se prostiru dužinom gotovo cijele uvale Jazine.

– Pogledajte ovo, pa ovo je čista ekološka katastrofa, nije mi jasno zašto se o ovome šuti – kazao nam je jedan od stanovnika obližnjeg nebodera na Branimirovoj obali koji je u popodnevnin satima petka sa svog prozora zamijetio ogromne naftne mrlje koje se, kao što je i vidljivo u video prilogu, prostiru od Tankerkomercove marine do mosta na Branimiru.

Gospođa koja živi u ulici Stjepana Radića, dakle kod mosta, rekla nam je da se cijeli dan u zraku osjeti užasan smrad nafte, u što smo se i sami uvjerili.

– Pa cijeli dan smrdi nafta, pogledajte koliko toga ima – govori goapođa i odvodi nas do obale koja je uistinu prekrivena naftnim mrljama.

Da stvar bude gora, nafta se polako, ali sigurno širi do uvale Jazine i za pretpostaviti je da će se, ukoliko se nastavi širiti ovom brzinom, ubrzo doći i do samog kraja uvale Jazine.

Iako smo u više navrata pokušali doći do reakcije Lučke kapetanije, na naše pozive do zaključka ovog članka nitko nije odgovarao.

Update: Nafta se probila ispod mosta i sada se širi unutrašnjom stranom uvale

Oko 19 sati dobili smo i drugi video na kojemu se jasno vidi kako se nafta proširila i na drugi dio obale. Nafta je, evidentno, prošla ispod mosta i sada se širi unutrašnjom stranom obale.

Reakcije Lučke kapetanije još uvijek nema.





Related Articles

Back to top button