IzdvojenoZadar

EKSKLUZIVNI DOKUMENT – Paleka spiskao stotine tisuća kuna na hrpu iPhoneova i Galaxya, tu su i brojni laptopovi i ostali skupi i nepotrebni uređaji

VRIJEME JE DA KONAČNO ODE

Poda patronatom gradonačelnika Zadra Branka Dukića koji je znao za transakcije svog najboljeg prijatelja i najnesposobnijeg direktor turističke zajednice Grada Zadra, Marija Paleke, u posljednje četiri godine TZ potrošila je više stotina tisuća proračunskih kuna na raznorazne predmete, uređaje, laptopove, iPhoneove, Samsung Galaxy mobitele i sve ostale nepotrebne i preskupe uređaje, doznaje to ZADAR News.

U posjedu samo, naime, tajnog i od javnosti skrivanog dokumenta s popisom imovine u vlasništvu TZ-a od rujna 2017. do danas.

Državna revizija: Paleka je kršio zakon i muljao s transakcijama

Za one koji nisu pratili, podsjetimo, ZADAR News jučer je objavio tajni dokument Državne revizije skrivan od gradskih vijećnika i zaposlenika Grada Zadra koja je u financijskom izvješću TZ-a za 2019. godinu uočila i dokazala brojne nelogičnosti, malverzacije i kršenje zakonskih regulativa, pa je isto dobilo uvjetnu ocjenu. Više o tome možete pročitati ovdje. Objava cjelovitog dokumenta uslijedila je nakon što smo objavili dva vrlo ekstenzivna i detaljna članka u kojima smo iznijeli dijelove iz samog dokumenta (prvi i drugičlanak možete pročitati klikom na gornje linkove) 

Pult od 50 tisuća eura

Kada je u pitanju novi tajni dokument kojega danas objavljujemo u cijelosti i po prvi put, prva veća transakcija TZ-a dogodila se već u rujnu 2017. kada je, kao što je i vidljivo u popisu imovine, kupio “Ugradbeni pult – TIC – DIZZ – CONCEPT” koji je plaćen nevjerojatnih 346.550 kuna. Izvori ZADAR Newsa govore kako se slično rješenje moglo pronaći za četiri puta manji iznos.

Zidni ormar od 19 tisuća kuna

Kupila je TZ i zidni ormar za video zid za čak 19 tisuća kuna, a rasipništvo se nastavilo i kupnjom preskupih rješenja u vidu projekcijskih sustava, video nadzora i sličnog inventara.

Četiri pitara s maslinama za preko 30 tisuća kuna

Ono što posebno bode u oči je činjenica kako je TZ za potrebe inventara kupila, pazite sad ovo, četiri pitara s maslinama za atrij palače. Četiri pitara plaćena su čak 33 tisuće kuna.

Našlo se tu svega, od radnih stolova vrijednih 7 tisuća i petsto kuna, stolova vrijednih 5 tisuća kuna, i laptopova vrijednih preko 7 tisuća kuna.

Bicikla od 21 tisuću kuna koju je odnio kući

Tu je i čuvena GOCYCLE GS električna bicikla o kojoj je prvi pisao ZADAR News koja je plaćena, kao što smo već objavili, 21 tisuću i 750 kuna. Tu biciklu je, kao što smo već objavili, Paleka odnio kući.

Čak 42 tisuće kuna za uređaj čija se alternativa mogla kupiti za manje od 20 tisuća kuna

Zvučnu kutiju Lacoustics 108 P-Aktivna koaksijalna TZ je platila nevjerojatnih 42.879 kuna i 38 lipa, dok se alternativni uređaji istog pa i boljeg kalibra mogu pronaći za više od upola manjeg iznosa.
Tu su i po dva laptopa AIO HP 24 i 22 plaćeni ukupno preko 15 tisuća kuna.

Opsesija s iPhone i Samsung Galaxy uređajima

Čak 23 signalizacijske table TZ je platila 18.112,50 kuna, dok je Samsung Galaxy Note 10+ plaćen 3.598 kuna, kao i Samsung Galaxy S10+. Tu TZ nije stala s kupnjom najnovijih i najmodernijih mobilnih uređaja. Pretpostavljate, zaželio se direktor i Apple iPhonea. I nije kupio jedan, već ih je kupio tri, iPhone 11 pro Midnight Green, iPhone 11 Pro Silver i iPhone 11 Pro Space Gray. Uređaji su plaćeni masno, preko 11 tisuća i 500 kuna.

Još jednom novi iPhone 12

Prije nešto više od pola godine, kupljen je i novi iPhone 12 pro u skupljoj varijanti, od 256 gigabajta.
Popis cijele imovine u vlasništvu turističke zajednice pogledajte ispod ovog teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button