112IzdvojenoZadar

EKSKLUZIVNO / FOTO i VIDEO: Načelnik stožera Civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić snimljen kako krši epidemiološke mjere, neće podnijeti ostavku

Nakon što je ZADAR News prvi objavio video snimku na kojoj se vide HDZ-ovci i njihovi koalicijski partneri kako u noći s 30. na 31. svibnja 2021. u izbornom stožeru krše epidemiološke mjere i slave pobjedu gradonačelnika Branka Dukića, Mate Lukić, šef Postrojbe Grada Zadra podnio je ostavku priznavši kako je jedan od razloga za podnošenje ostavke i snimka koju smo objavili.

Mate Lukić: “Nisam kršio epidemiološke mjere, u klub Amnezija nisam ušao, to ću i dokazati”

Lukić je između ostaloga ostavku podnio i zbog činjenice da je završio u policijskom zapisniku jer je, prema prijavi policije, kršio epidemiološke mjere u klubu Amnezija iako je on takvu optužbu u ekskluzivnom intervjuu za ZADAR News demantirao kazavši kako nije bio u spomenutom klubu i kako će u prekršajnom postupku to i dokazati.

Nekoliko dana nakon ostavke Lukića na adresu ZADAR Newsa stigle su nove fotografije na kojima je u krupnom planu načelnik stožera Civilne zaštite Grada Zadra i zamjenik gradonačelnika Branka Dukića, Ante Babić koji, evidentno je, u zatvorenom prostoru ne nosi masku i tako krši epidemiološke mjere.

VIDEO – Policija: “Kršili su epidemiološke mjere”. Među kažnjenima Kalmeta, Dukić, Longin, ali i načelnici stožera Civilne zaštite. Hoće li ih Božinović smijeniti?

načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Šime Vicković nije se očitovao o novim dokazima da je kršio epidemiološke mjere

Fotografije su, potvrdio nam je Babić nastale istog dana kad je objavljena sporna video snimka radi koje je Lukić morao otići iz Civilne zaštite. Na fotografiji se nalazi i načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite i zadarski dožupan, Šime Vicković, no on do zaključka ovog članka ZADAR Newsu nije odgovorio hoće li podnijeti ostavku.

Neće podnijeti ostavku

– Sporna fotografija nastala je u izbornoj noći i na njoj sam ja. Nemam što poricati kad se sve jasno vidi – kazao je Babić za ZADAR News.

Na upit razmišlja li o ostavci, Babić napominje kako je više od godinu dana u potpunosti posvećen poslu u Civilnoj zaštiti i kako mu je to, očito jedini krimen.

– Ako je ovo moj najveći krimen otkako sam načelnik Civilne zaštite Grada Zadra, onda sam zadovoljan. Nemam se namjeru opravdavati, dogodilo se što se dogodilo, nismo imali maske, vrlo kratko smo se zadržali u toj prostoriji nakon čega smo otišli na otvoreno – kaže za kraj Babić koji, očito, nema namjeru podnijeti ostavku na mjesto načelnika.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button